18 Ağustos 2011 10:23

Beyoğlu Belediyesi ‘Hizmet-İş’ operasyonu

Genel-İş Sendikası’nın örgütlü olduğu Beyoğlu Belediyesi’nde işçilerin zorla Hizmet-İş’e geçirilmesine tepki gösterildi.Beyoğlu Belediyesi önüne yürüyüş yapan Genel-İş üyeleri, “Yandaş sendika istemiyoruz”, “AKP’nin yandaşı, işçilerin düşmanı” sloganl

Beyoğlu Belediyesi ‘Hizmet-İş’ operasyonu
Paylaş

Beyoğlu Belediyesi önüne yürüyüş yapan Genel-İş üyeleri, “Yandaş sendika istemiyoruz”, “AKP’nin yandaşı, işçilerin düşmanı” sloganları atarken, “Kemal Genç, başkan yardımcısı mı, Hizmet-İş başkanı mı?​”, “Beyoğlu Belediyesi’nde üyelerimiz tehdit ediliyor” dövizleri taşındı.

Beyoğlu Belediyesi’nin Hizmet-İş Sendikasına geçmeleri yönündeki baskılarına izin vermeyeceklerini belirten Genel-İş İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Mevsim Gürlevük, Hizmet-İş’in Beyoğlu Belediyesindeki örgütlenme çalışmalarında Belediye Başkan Yardımcısı Kemal Genç’in adeta sendikanın taşeronluğunu üstlendiğini söyledi.

Beyoğlu Belediyesi’nin zor ve baskı yöntemleriyle AKP yandaşı bir sendikayı, örgütlü bulundukları belediyeye yasadışı yollarla sokmaya çalıştığını ifade eden Gürlevik, “Birim müdürleri devreye sokularak, sendikamıza üye arkadaşlara bin bir türlü baskı ve hile ile Hizmet-İş’e geçmeleri yönünde dayatma yapılmıştır” diye konuştu. Bunun AKP operasyonu olduğunu söyleyen Gürlevik, AKP’nin yandaş sendikalar aracılığıyla, işçilerin yaşantılarına yön verecek tüm politikalarını sorunsuz olarak hayata geçirmek istediğini dile getirdi. Sendika temsilcileri olmadan Kemal Genç’in sendikalaşma faaliyetine soyunmasını bu durumun nedeni olarak gösteren Gürlevik, bu politikalarla işçi sınıfının sesinin tamamen kesilmek istendiğine dikkati çekti.

‘BASKILARA BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

Yeni hükümetin işçi ve emekçilere yönelik saldırı politikalarını açıkladığını belirten Genel-İş 2 No’lu Bölge Başkanı Mehmet Karagöz, “Sendika değişimiyle, DİSK’in bu politikalara karşı, vereceği mücadele engellenmek istenmektedir” diye konuştu. Sendikasını değiştiren işçilerin bunu gönüllü olarak yapmadığını belirten Karagöz, “İşçi ve emekçilere yönelik bu baskılara boyun eğmeyeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

‘Maliye Bakanlığı, tasfiye bakanlığı olmasın’

SONRAKİ HABER

Kayıp, kaçak parası halktan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...