01 Mart 2000 22:00

POAŞ işçisi yarın eylemde

Petrol-İş üyesi işçiler, POAŞ'ın özelleştirilmesine karşı yarın bütün illerde eylem yapacaklar. İzmir'de işçiler yolu trafiğe kapatacak; Ankara ve İstanbul'da ise basın açıklamaları yapılacak.

Paylaş
POAŞ işçisi yarın eylemde
Petrol-İş üyesi işçiler, Petrol Ofisi AŞ (POAŞ)'nin özelleştirilmesi için yarın yapılacak ihaleyi protesto amacıyla işyerlerinde eylem yapacaklar. Ankara'da da Türk-İş'e bağlı sendikaların yöneticileri özelleştirme ihalesinin yapılacağı Hazine ve Dış Ticaret Müşteşarlığı'na yürüyeyecek.
İzmir'de işçiler yolu kapatacak
Petrol-İş Aliağa Şubesi de Petrol Ofisi, Petkim ve TÜPRAŞ'da eylem kararı aldı. Önceki gün şube yöneticileri, temsilciler ve işçilerin katıldığı toplantıda alınan kararlara göre, bu sabah saat 08.00'de Petkim kavşağında bir araya gelerek, Aliağa-İzmir yolunu trafiğe kapatacaklar.
İşyerini terketmeyecekler
Petrol İş Aliağa Şube Başkanı İskender Büyükçolak "Eylemlere devam edeceğiz. Cuma günü saat 10.00'da da Petrol Ofisi Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapacağız" dedi. Büyükçolak artık özelleştirmenin ne getirip ne götürüceğini üzerine açıklamalar yapılmayacağını bundan sonra yapılacak eylemlerde herşeyin ortaya çıkacağını vurguladı.
Petrol Ofisi'nde bir günlük iş yerlerini terk etmeme kararının da alındığını açıklayan Büyükçolak, sürecin nasıl gelişeceğinin de ileriki toplantılarda belli olacağını söyledi.
Petrol-İş İstanbul Şubesi de Haramidere'de bulunan Petrol Ofisi dolum tesislerinde saat 12.00'de basın açıklaması yapacak.
İhale yarın
POAŞ'ın yüzde 51 hissesinin, blok satış yöntemiyle özelleştirilmesine ilişkin ihale yarın Dış Ticaret Müsteşarlığı'nda yapılıyor. POAŞ'ın ihalesi için teklif veren korsorsiyumlar şunlar:
Doğuş Holding, Koç Holding AŞ Ortak Girişim Grubu. Türkiye İş Bankası ve Doğan Şirketler Grubu Holding AŞ Ortak Girişim Grubu. Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı ve Alarko Holding AŞ Ortak Girişim Grubu. Nurol Holding-Cıngllı Holding AŞ, Anadolu Uluslararası Ticaret ve Taşımacılık AŞ, Medya Holding AŞ Ortak Girişim Grubu.
POAŞ komisyonu yine toplanmadı
Petrol Ofisi AŞ'nin özelleştirilmesinde ihaleye fesat karıştırdıkları ve usulsüzlük yaparak, görevlerini kötüye kullandıkları iddiasıyla eski Başbakan Mesut Yılmaz ile eski Devlet Bakanı Işın Çelebi hakkında kurulan komisyon çoğunluk sağlanamadığı için toplanamadı. ANAP Kırklareli Milletvekili Cemal Özbilen'in başkanlığı yaptığı komisyonun üyesi bazı milletvekillerinin yurt dışında olduğu öne sürüldü. Komisyonda özelleştirmeyle ilgili bürokratların dinlenmesi bekleniyordu.
ÖNCEKİ HABER

FP'nin pazarlık noktası 69. madde

SONRAKİ HABER

Şubeler Platformu'nun eylemi bugün

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa