01 Mart 2000 22:00

FP'nin pazarlık noktası 69. madde

5 artı 5 formülünü geçirebilmek için getirilen 69. madde değişikliğinde ısrarlı olduğunu yineleyen FP, maddenin içeriği konusunda pazarlığını sürdürüyor.

Paylaş
FP'nin pazarlık noktası 69. madde
FP Genel Başkan Yardımcısı Veysel Candan, Anayasa'nın 69. maddesiiçin tasarlanan değişikliğin FP için önemli olduğunu ifade ederek, "Özellikle hem odak olma hem de devam olma noktasında, daha sonra tekrar değişikliğe gitmemek üzere ciddi değişiklik yapılmalıdır" dedi.
Candan, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, ülkenin demokratik ve sivil bir anayasaya ihtiyaç duyduğunu belirterek, bu konuda yapılan müzakerelerin rüşvet olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu iddia etti. Siyasi partilerin değişiklik konusunda tekliflerini Meclis'teki komisyonlara getirmesini isteyen Candan, bunların birlikte ya da ayrı ayrı değerlendirilebileceğini dile getirdi.
Partinin kapatılması noktasında bir endişelerinin olmadığını anlatan Candan, "Hukukun üstünlüğüne inanmak mecburiyetindeyiz" diye konuştu. Partilerin kapatılması ile ilgili fiilleri düzenleyen Anayasa'nın 69. maddesinde yapılması düşünülen değişikliklere de değinen Candan, Hükümet'in komisyona getireceği metnin bu hafta sonu belli olacağını bildirdi. 69. madde değişikliği metninin FP için son derece önemli olduğunu kaydeden Candan, şöyle konuştu: "Bugünkü müzakereleri pazarlık konusu değil, ülkenin önünü açma noktasında daha önce hazırladığımız anayasa değişikliği teklifinin bir devamı olarak görmek daha doğru olur."
Olmazsa olmaz şartı
Candan, bir gazetecinin, "Anayasa'nın 69. maddesinde odak olma ve bir partinin devamı olma konusunda değişiklik yapılmasında ısrarlı mısınız? Bu olmazsa olmaz şartınız mı?" sorusuna şu karşılığı verdi: "Olmazsa olmaz şartımız tabii ki var. FP burada kilit durumdadır. Ama bu demokrasi şartıdır. Bu pazarlık da değildir. Bunu pazarlık olarak görmek de mümkün değildir, ama siz buna pazarlık diyorsanız, pazarlıktır. Yani, müzakereye pazarlık diyorsanız pazarlıktır. O zaman, Genel Kurul'da yapılan tüm müzakerelere de pazarlık demek gerekir."
Candan, bir başka soruyu yanıtlarken de, odak olma ve devam olma konusunda değişiklik yapılmasındaki ısrarlarının sürdüğünü belirtti. Candan, kendilerinin istedikleri değişikliğin olmaması durumunda da, iktidarın, "demokratikleşme söyleminde samimi olmadığını" düşüneceklerini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

DYP: Üçlü paket ayrılsın

SONRAKİ HABER

POAŞ işçisi yarın eylemde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...