28 Şubat 2000 22:00

KESK ve EMEP'ten

   Çinkur işçisine destek

Paylaş
KESK ve EMEP'ten Çinkur işçisine destek
Hasan Daşkın
Fabrikalarının kapatılmasıyla işsiz kalan ve tazminatları ödenmeyen Çinkur işçilerinin 23 Şubat'ta başlattığı açlık greviyle dayanışma ziyaretleri sürüyor. KESK Kayseri Şubeler Platformu ve EMEP'liler işçileri ziyaret ederek destek verdi.
Türk Metal Sendikası Kayseri Şube Başkanı Vedat Şahin, KESK'lilerin ziyareti sırasında yaptığı konuşmada, emekçilerin birlikte davranması gerektiğini belirterek, bundan sonra hak kayıplarına karşı Kayseri ve tüm ülkede mücadele içinde bulunacaklarını dile getirdi. KESK Kayseri Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Tahsin Yılmaz ise özelleştirmenin işsizlik, sendikasızlaştırma, taşeronlaştırma olduğunu vurgulayarak, "İşimiz, ekmeğimiz ve geleceğimiz için mutlaka birleşik mücadele örerek karşı koymalıyız" dedi. Yılmaz, kamu emekçileri olarak Çinkur işçisinin yanında olacaklarını söyledi.
EMEP il yönetici ve üyelerinden oluşan 40 kişilik grupta önceki gün öğleden sonra Çinkur Fabrikası'na giderek işçileri yalnız bırakmadılar. "Özelleştirmeye hayır" pankartı açarak, "Çinkur işçisi yalnız değildir" sloganıyla fabrika önüne yürüyen EMEP'liler, işçiler tarafından alkışlarla karşılandı. Direniş yerinde EMEP'liler adına konuşan Halil Özbey, Çinkur işçilerinin özelleştirmenin olumsuz sonuçlarını açık bir şekilde yaşadığını söyledi.
"Yaşasın iş, ekmek, özgürlük mücadelemiz", "Kahrolsun IMF, bağımsız Türkiye", "MAI, MIGA, tahkim kahrolsun emperyalizm" sloganlarının atıldığı ziyaret sırasında davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. İşçileri 5 Mart'ta yapılacak olan EMEP 2. Olağan Kongresi'ne çağıran EMEP'liler, birlikte getirdikleri, "Özelleştirmeye hayır" pankartını işçilere hediye ettiler. EMEP'lileri slogan ve alkışlarla uğurlayan işçiler, direnmekte kararlı olduklarını ifade ettiler.
ÖNCEKİ HABER

Memur-Sen grev ve toplusözleşme istediMemur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Fatih Uğurlu, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Görüşme Usülleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın...

SONRAKİ HABER

Bazıları daha eşittir!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...