28 Şubat 2000 22:00

Memur-Sen grev ve toplusözleşme istediMemur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Fatih Uğurlu, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Görüşme Usülleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın...

Paylaş
Memur-Sen grev ve toplusözleşme istedi
Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Fatih Uğurlu, Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Görüşme Usülleri Hakkında Kanun Tasarısı'nın amaç maddesine grev ve toplusözleşme haklarının eklenmesini istedi.
Fatih Uğurlu, dün yaptığı basın toplantısında, tasarının "sendikaların üye sayılarına göre görüşmedeki yetkili sendikanın ve konfederasyonun belirlenmesi ve toplu görüşme yapılması" hükümlerini taşımasını olumlu değerlendirerek, din görevlileri ile askeri işyerlerinde çalışanlara da sendika kurma hakkının tanınması gerektiğini söyledi. Uğurlu, tasarının, "sendikacıların maaşsız izinli sayılmasını" öngören hükmünü de eleştirerek, sendikaların genel merkez yöneticileri ve taşrada şube başkanlarının maaşlı izinli sayılması gerektiğini belirtti.
Sağlık-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu da Sağlık Bakanı Osman Durmuş tarafından hazırlanan, "Sağlık Sakanlığı Personel Kanunu taslağı"nın, Bakanlık'taki ilgili birimlerin dahi haberi olmadan çıkarıldığını söyleyerek, tasarının uygulanma şansının olmadığını ifade etti. Tasarı yasalaştığı takdirde merkezi yönetimin daha da kuvvetleneceğine, keyfi atama ve nakillerin artacağına dikkat çekerek, sağlık personilene verilecek ödenek ve tazminatlar konusunda Maliye Bakanlığı'nın ve Devlet Personel Başkanlığı'nın görüşlerinin alınmadığını dile getirdi.
ÖNCEKİ HABER

SİMKO'dan 150 işçi atılacak

SONRAKİ HABER

KESK ve EMEP'ten

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...