28 Şubat 2000 22:00

TCDD ihaleleri görücüye çıkıyor

Dünya Bankası'nın "yeniden yapılandırma" programı çerçevesinde özelleştirilmesi düşünülen TCDD, yıllardır gündeminde bulunan...

Paylaş
TCDD ihaleleri görücüye çıkıyor
Dünya Bankası'nın "yeniden yapılandırma" programı çerçevesinde özelleştirilmesi düşünülen TCDD, yıllardır gündeminde bulunan milyarlık yatırım ve modernizasyon projelerini de özel sektöre vermeye hazırlanıyor. İhaleler mart ayında başlayacak.
Özelleştirilmesi gündemde olan TCDD'nin yıllardır gündeminde olan yatırım projeleri de ihaleler ile özel sektöre verilecek. Ankara ile İstanbul arasında yapımı gündemde bulunan Ankara-İstanbul demiryolunun rehabilitasyonu ile Ankara-İstanbul arasında yapımı planlanan sürat projelerinin bu yıl içinde ihale edilmesi düşünülüyor.
TCDD Genel Müdürlüğü ilk etapta Ankara-İstanbul arasındaki mevcut demiryolu rehabilitasyon
projesine öncelik vererek hattın yapımına yönelik ihaleyi mart ayı içinde gerçekleştirecek.
TCDD Genel Müdürlüğü'nün daha önce belirlediği takvime göre 250 milyon dolar tutarındaki dış kredi ile finanse edilmesi planlanan mevcut demiryolunun modernizasyonuna yönelik ilk ihale 21 Mart 2000 tarihinde yapılacak.
Öte yandan, yine TCDD Genel Müdürlüğü'nün yaklaşık 20 yıldan bu yana gündeminde bulundurduğu Ankara-İstanbul arasında inşa edilmesi planlanan yeni çift hat demiryolu sürat projesinin de bu yıl içinde ihale aşamasına getirilmesi bekleniyor. TCDD Genel Müdürlüğü'nün proje kapsamında yapacağı yeni değişikliklerle söz konusu hattı yeniden ihaleye çıkaracağı ve projenin yaklaşık 7 milyar dolarlık bir kaynakla realize edilmesine çalışılması bekleniyor.
ÖNCEKİ HABER

Borçlanma rantiyeci bankalar yarattı

SONRAKİ HABER

Repodan vergi alınmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...