27 Şubat 2000 22:00

TBMM'de yoğun hafta

Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta Cumhurbaşkanı seçimi konusunda yapılacak Anayasa değişikliği konusunda yoğun çalışmalara sahne olacak.

Paylaş
TBMM'de yoğun hafta
Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta Cumhurbaşkanı seçimi konusunda yapılacak Anayasa değişikliği konusunda yoğun çalışmalara sahne olacak. İktidar ve muhalefet partileri arasında yaşanan görüş ayrılıklarının aksattığı Anayasa Değişikliği çalışmaları, bu hafta hız kazanacak.
Hükümet partilerince hazırlanan Anayasa Değişikliği Teklifi'nin imzalarının Salı günü tamamlanması bekleniyor. İktidar gruplarının, teklife partili tüm milletvekillerinin imzasının alınmasını beklemeyeceği ve gerekli Anayasal sayıya (184) erişildikten sonra teklifi TBMM Başkanlığı'na sunacakları bildirildi. İktidarın "Cumhurbaşkanlarının 5'er yıllık dönemler halinde iki kez görev yapabilmelerine" olanak sağlayan teklifi ile muhalefet partilerinin "Cumhurbaşkanını halkın seçmesini" öngören teklifi 2 Mart Perşembe günü Anayasa Komisyonu'nda görüşülecek.
Öğrenci affı gündemde
Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu da 29 Şubat Salı günü yapacağı toplantıda öğrenci affı ile ilgili 6 ayrı teklifi görüşecek. MHP'nin Grup Başkanvekilleri İsmail Köse ve Ömer İzgi, ANAP Grup Başkanvekili Beyhan Aslan, MHP Ankara Milletvekili Şevket Bülent Yahnici, MHP Çorum Milletvekili Melek Denli Karaca, MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek ve DYP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam'ın yasa teklifleri Anayasa Komisyonu'nda birleştirilerek ele alınacak.
Komisyon, aynı gün ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Kuruluş ve Görevleri Hakkındaki Yasada değişiklik yapan tasarıyı da görüşecek.
İçtüzük değişikliği Çarşamba'ya
Bu arada, Anayasa Komisyonu, TBMM Genel Kurulu'nun hızlı ve verimli çalışmasına yönelik düzenlemeleri içeren İçtüzük Değişikliği üzerindeki çalışmalarını 1 Mart Çarşamba günü tamamlayacak. Meclis soruşturması komisyonları, çalışmalarını bu hafta da sürdürecek.
Çalışma saatleri
TBMM Genel Kurulu, bu hafta 13.00-20.00 saatleri arasında çalışacak ve sadece yasa tasarı ve tekliflerini görüşecek. Genel Kurul gündemine ilk olarak hükümete deprem ile ilgili olarak
KHK çıkartma yetkisi veren yasanın süresini uzatan tasarının gelmesi bekleniyor. Ardından da askeri personelle ilgili yasa tasarıları görüşülecek.
ÖNCEKİ HABER

OHAL Yasası yolsuzlukları da örtüyor

SONRAKİ HABER

İzmir'de AB süreci tartışıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...