26 Şubat 2000 22:00

İzmir belediyelerinde TİS'ler

   martta başlıyor

Paylaş
İzmir belediyelerinde TİS'ler martta başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve metropoldeki 9 ilçe belediyesinde çalışan yaklaşık 10 bin işçiyi kapsayan toplu iş sözleşme görüşmeleri mart ayında başlıyor. Büyükşehir Belediyesi ve bağlı İZSU, ESHOT ile metropoldeki Konak, Karşıyaka, Çiğli, Gaziemir, Bornova, Narlıdere, Güzelbahçe, Balçova belediyelerinde Türk-İş'e bağlı Belediye-İş, Buca Belediyesi'nde ise DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası örgütlü bulunuyor
Belediye-İş Sendikası 1 No'lu Şube Başkanı Talat Özdemir, yaptığı açıklamada, 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak toplu iş sözleşmesi ile ilgili olarak işverenlere taslağın verildiğini bildirdi. Özdemir, yeni dönem sözleşmesinin 3 bin 200'ü, Büyükşehir Belediyesi ile İZSU ve ESHOT'ta çalışan olmak üzere metropol ilçelerdeki yaklaşık 10 bin işçiyi kapsayacağını belirterek, şu bilgiyi verdi:
"Ücretlere son bir yıl içinde gerçekleşen enflasyon artı yüzde 10 oranında zam talep ettik. Sosyal haklarda ise yüzde 100'e varan oranlarda zam istiyoruz."
Görüşmelerin olumlu geçeceğini belirten Talat Özdemir, ilk oturum için henüz gün belirlemediklerini, işverenlerden çağrı beklediklerini söyledi.
Genel-İş: İşgüvencesi önemli
Genel-İş Sendikası Ege Bölge Başkanı Kani Beko da Buca Belediyesi'nde 1 Mart'tan itibaren geçerli olacak 2000 yılı toplu iş sözleşmesinin 650 işçiyi kapsayacağını bildirdi. Beko, işçi ve temsilcilerle birlikte hazırlanan taslağın işverene verildiğini ve ilk oturumun 3 Mart'ta başlayacağını belirterek şöyle dedi: "Taslakta, öncelikle iş güvencesinin sağlanması konusunda talebimiz var. İş güvencesi konusundaki talebimizden ödün vermemiz söz konusu değil. Ücretlerde ise taban olarak 1 yıllık enflasyon artı 10 puan zam talebinde bulunduk" Kani Beko, Buca Belediyesi'nde çalışan işçilerin ortalama ücretinin 270 milyon lira olduğunu sözlerine ekledi.
ÖNCEKİ HABER

İşçileri zor günler bekliyor

SONRAKİ HABER

TEMA'cılar neye kızdı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...