26 Şubat 2000 22:00

Ankara'da HADEP'e yönelik

   saldırılar kınandı

Paylaş
Ankara'da HADEP'e yönelik
   saldırılar kınandı
İHD Ankara Şubesi'nin, Yüksel Caddesi'ndeki İnsan Hakları Anıtı önünde her hafta yinelediği "Ülkeyi çetelerden, muhalifleri cezaevinden kurtaralım" konulu oturma eyleminin 114'üncüsü dün yapıldı. Eyleme katılan yaklaşık 250 kişi, HADEP'li belediye başkanlarının gözaltına alınmasını ve OHAL'in 4 ay daha uzatılma kararının alınmasına tepki gösterdi.
İHD Ankara Şube Başkanı Lütfü Demirkapı yaptığı konuşmada, HADEP'li Belediye Başkanı Feridun Çelik'in Diyarbakır halkının yüzde 60'ının oyunu alarak seçildiğini hatırlattı ve "İçişleri Bakanı Sadettin Tantan kendini halkın iradesinden daha mı güçlü sanıyor. Tantan, Diyarbakır halkına rağmen Diyarbakır'ı yönetmeye çalışıyor" diye konuştu.
Bir ay öncesine kadar gündeme AB ile demokrasinin geleceğini savunanların, OHAL'in kaldırılacağına yönelik söylemlerini hatırlatan Demirkapı, demokrasinin AB ile değil devrimci, demokrat, sosyalist güçlerle geleceğini söyledi.
Önceki gün KESK'le ilgili yasa tasarısının da gündeme geldiğini hatırlatan Demirkapı, bu yasanın içi boş basit bir yasa olduğunu söyledi. Demirkapı, yasanın onaylanmaması gerektiğini ve bunun için kamu emekçilerinin alanlara çıkması gerektiğini kaydetti.
Evrensel gazetesine 10 gün kapatma cezası verildiğini hatırlatan Demirkapı, Kızılbayrak gazetesinin de dağıtımının yasaklandığını belirtti ve basına yapılan bu saldırıları kınadı. Demirkapı, İHD Malatya Şube'sinin kapatıldığını söyledi. Evrensel ve Bakış gazetesinin de bölgeye sokulmadığını hatırlatan Demirkapı, yetkililerin barıştan, özgürlükten, demokrasiden yana her şeyi yasakladığına dikkat çekti. Eylem "Başkanlara özgürlük", "HADEP halktır, kapatılamaz", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganlarının atılması ile sona erdi.
ÖNCEKİ HABER

'Tutuklamalar bilmece gibi'

SONRAKİ HABER

MKM: Belediye başkanları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...