26 Şubat 2000 22:00

Kış soğuğunda sıcak yemek hasreti

Depremzedeleri kış boyu soğuktan titreten yetkililer şimdi de sıcak yemek dağıtımını tüm bölgede kaldırıyor. Sıcak yemek dağıtımına 3 gün sonra son verilecek.

Paylaş
Kış soğuğunda sıcak yemek hasreti
Afet Bölge Koordinatör Valisi Kutluay Öktem, çadırkent ve prefabrik konutlarda 1 Mart Çarşamba gününden itibaren sıcak yemek dağıtımının kesileceğini açıkladı.
Öktem, Kocaeli Valisi Kemal Önal, Sakarya Valisi Cahit Kıraç, Bolu Valisi Nusret Miroğlu, Yalova Valisi Nihat Özgöl, Düzce Valisi Fikret Güven, Bolu-Düzce Afet Bölge Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Aydın İnağ ve Lojistik Destek Merkezi Komutanı Albay Mehmet Erdem ile birlikte toplantı yaptı.
Kuru gıda yardımı...
Toplantının ardından açıklama yapan Öktem, çadırkent ve prefabrik konutlarda sıcak yemek yardımının 1 Mart Çarşamba gününden itibaren kaldırılacağını, bunun yerine kuru gıda yardımının yapılacağını söyledi. Kuru gıda yardımının kalıcı konutların tamamlanmasına kadar süreceğini ifade eden Öktem, temizlik maddesi yardımını da sürdereceklerini kaydetti. Bunun yanı sıra ekmek ve tüpgaz yardımının da yapılacağını anlatan Öktem, şunları söyledi: "Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 depreminin üzerinden 194 gün geçti. Bundan böyle depremzedelere kuru gıda yardımı yapacağız. Kuru gıda yardımı ve temizlik maddesi yardımının mali değeri, aile başına 25-30 milyon lira civarında olacak. Aldığımız bu kararla ekonomik alanda büyük bir katkı sağlayacağız. Aile başına verdiğimiz sıcak yemek için yemek fabrikalarına 120 milyon lira ödüyorduk. Bugüne kadar depremzedelere, 25 trilyon 327 milyar liralık gıda yardımında bulunuldu."
Öktem, 1 Nisan'dan itibaren kalıcı konutların temelinin atılmaya başlanacağını da iddia etti.
Çadır, barakalar kalkacak
Son günlerde halkın kendi olanaklarıyla kurduğu çadırlar ve barakalarda çıkan yangınlar nedeniyle bu çadırları ve barakaları kaldıracaklarını söyleyen Öktem, sözlerini şöyle tamamladı:
"Boş olan ve kullanılmayan barakalar depremzedeler için tehlike arz etmeye başladı. Yangınlarda can kayıpları oldu. Bütün illerin valileri depremzedeleri üzmeden ve kırmadan bu kötü görüntüyü ortadan kaldıracaktır. Ancak, halen deprem korkusunu üzerinden atamayan vatandaşlarımız var. Bu yüzden biraz temkinli davranmak zorundayız." src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Çorum'da 'Sefalet ve Talana Son' mitingi
Çorum'da beş yüzü aşkın emekçi, DİSK Genel-İş'e bağlı Konut İşçileri, KESK, Yİ-TED ve EMEP Çorum İl Örgütü'nün organize ettiği 'Sefalete ve talana son verelim' mitinginde bir araya geldi. Dağıtılan 5000 bildiri ve ses araçlarıyla çağrısı yapılan mitingde bir araya gelen emekçiler, sık sık, "Herkese iş, köylüye toprak, halka hürriyet" ve "Tahkim vatana ihanettir" sloganları attı.
DİSK Genel-İş Çorum Temsilcisi Ali Pancarcı, KESK Dönem Sözcüsü Hikmet Aydın, EMEP Çorum İl Başkanı Satılmış Türkoğlu'nun birer konuşma yaptığı mitingde, işçi ve emekçilerin sefalete itildiği politikaların karşısında topyekûn mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Sık sık sloganların atıldığı ve çevreden insanların katıldığı mitingin oldukça coşkulu olduğu gözlendi.
Antalya'da da, EMEP ve SİP tarafından SİP Antalya Örgütü binasında, emperyalizmin ülkemizdeki tahakkümünü, özelleştirmeleri, nükleer santralleri, siyanürle altın aramak istenmesini kınayan basın açıklaması düzenlendi. 60 kişinin katıldığı açıklamada, "Emperyalizme hayır" denildi.
ÖNCEKİ HABER

Çiftçilerin başına balyoz indirilecek

SONRAKİ HABER

Asya'yı ikiye bölen büyük duvar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...