26 Şubat 2000 22:00

Katil polisler aklandı

ABD'nin New York şehrinde Batı Afrikalı göçmen Amadou Diallo'yu katleden dört beyaz polis, yargılandıkları mahkeme tarafından "suçsuz" bulundu.

Paylaş
Katil polisler aklandı
ABD'nin New York şehrinde Batı Afrikalı göçmen Amadou Diallo'yu katleden dört beyaz polis, yargılandıkları mahkeme tarafından "suçsuz" bulundu. Karar siyah topluluk ve insan hakları örgütlerinde büyük öfke yaratırken, Diallo'ya "yanlışlıkla" 41 kurşun sıkan katil polisler "Adaletin yerini bulduğunu" söylediler.
ABD'deki polislerin işlediği cinayetlere dikkati çeken olay, geçtiğimiz yıl 4 Şubat tarihinde gerçekleşmiş ve 22 yaşındaki Diallo, Bronx'taki apartman dairesinin girişinde kalbura çevrilmişti. Katiller, Diallo'nun elindeki cüzdanı "tabanca" sandıkları için "meşru müdafaa" olarak ateş açtıklarını öne sürüyorlardı. Önceki gün dört siyah ve sekiz beyazdan oluşan jürinin aldığı kararla, bu komik iddialar da resmen doğrulanmış oldu.
'Adalet yoksa barış da yok!'
Mahkeme salonunun dışında toplanan yüzlerce kişi, karara tepki olarak "Adalet Yoksa Barış da Yok!" sloganları atarken, bazı siyah liderler, olayın ikinci bir Los Angeles isyanına dönüşmemesi için "sükûnet" çağrıları yaptı.
Diallo'nun yakınları, kararın, tüm polislere "Sokaklarda istediğinizi yapabilirsiniz" mesajı verdiğinin altını çizdiler.
ÖNCEKİ HABER

İzvestiya: 'Görüntüler bizim'

SONRAKİ HABER

İsdemir'in kaderi Kardemir'le aynı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...