26 Şubat 2000 22:00

İzvestiya: 'Görüntüler bizim'

Rus İzvetsiya gazetesinin bir muhabiri, Rus askerlerinin ölü erkek Çeçenleri toplu mezara gömerken görüntüleyen filmi kendisinin çektiğini ve görüntüdeki Çeçenlerin, çatışmalarda öldürülen savaşçılar olduğunu iddia etti.

Paylaş
İzvestiya: 'Görüntüler bizim'
Rus İzvetsiya gazetesinin bir muhabiri, bir Alman gazetecinin N24 televizyonu için çektiği ve Rus askerlerinin ölü erkek Çeçenleri toplu mezara gömerken görüntüleyen filmi kendisinin çektiğini ve görüntüdeki Çeçenlerin, çatışmalarda öldürülen savaşçılar olduğunu iddia etti.
Oleg Blotski adlı gazeteci, İzvetsiya'nın dün yayınlanan sayısında yer alan açıklamasında, "Çeçenler etnik temizlik sırasında değil, çatışmalar sırasında öldürüldü" dedi.
Blotski kendi çektiği görüntülerin bir Alman gazeteci tarafından satın alındığını ve N24 televizyonu aracılığıyla Batı'ya aktarıldığını belirtti.
Vahşet görüntüleri önceki gün Batı ve Rus televizyonları tarafından yayımlanmış, BBC'de "Rus güçlerinin Çeçenya'da yaptığı katliamın ilk güvenilir görsel ipuçları" yorumu yapılmıştı.
Blotski, Alman gazetecinin Çeçenya'ya hiç gitmediğini ve görüntüleri Grozni'nin 25-30 kilometre güneydoğusundaki Urus-Martan ve Roşni-Çu'da çektiğini söyledi.
ÖNCEKİ HABER

İran ve Rusya'dan

SONRAKİ HABER

Katil polisler aklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...