24 Şubat 2000 22:00

İşçilerden CHP'li başkana tepki

Çankaya Belediyesi işçileri şubat ayı maaşları ile 4 ay öncesine ait ikramiyelerinin ödenmemesini protesto etti.

Paylaş
İşçilerden CHP'li başkana tepki
Ankara Çankaya Belediyesi'nde çalışan 1850 işçinin şubat ayı maaşları ile 4 ay öncesine ait ikramiyelerinin ödenmemesi protesto edildi. Genel-İş Çankaya-Gölbaşı Şubesi'nin çağrısı üzerine Çankaya Belediyesi Başkanlık Binası önünde toplanan 500'ü aşkın işçi, 200 milyon liralık maaşlarının zaten yetmediğini vurgulayarak, borç değil haklarını istediklerini dile getirdi.
"İşimiz aşımız söke söke alırız", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek", "Yaşasın iş ekmek özgürlük mücadelemiz", "Sendika nerede biz oradayız" sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Genel-İş Çankaya-Gölbaşı Şube Başkanı Muharrem Topalak, işçiler olarak işlerini ve aşlarını onurları olarak gördüklerini, kimsenin kendileri ile alay etmesine müsaade etmeyeceklerini kaydetti.
Topalak, bütün belediye başkanlarının siyasi iktidarın politikalarına sahip çıkan bir anlayışla hareket ettiklerini vurguladı. Bir kamu hizmeti olan belediye işlerini yaşama geçirenlerin kendileri olduğuna dikkat çeken Topalak, "Biz işimizi yapıyoruz bu nedenle emeğimizin karşılığını istiyoruz. Alacaklarımız hemen ödenmez, ücretlerimiz bundan sonra gününde verilmezse buna müsaade etmeyeceğiz ve şartların gerektirdiği cevaplar tereddütsüz verilecektir" dedi.
Yılmaz herkesi suçladı
Çankaya'nın CHP'li Belediye Başkanı Haydar Yılmaz ise AA'ya yaptığı açıklamada, ödemelerdeki gecikmeye belediyenin İller Bankası, Maliye Bakanlığı ve İl Özel İdaresi'ne olan 12 trilyonluk borcunu bahane etti. Yılmaz, İller Bankası'ndan bekledikleri 700 milyar liranın 350 milyara düşmesinin belediye hesaplarını altüst ettiği iddiasında bulundu.
Sendika temsilcilerinin kasıtlı olarak Çankaya Belediye'sinde eylem havası yaratmaya çalıştıklarını söyleyen Yılmaz, "Çankaya Belediyesi'nden daha düzenli maaşlarını ödeyen belediye yok. Bu rağmen sendika temsilcileri birkaç kişiyi de yanına alarak karışıklık çıkarmaya çalışarak, sorumsuzluk örneği gösteriyor" dedi. Yılmaz, işçilerin eylem kararı almasını da "sorumsuz bir davranış" olarak nitelendirdi.
ÖNCEKİ HABER

Özelleştirmeye siyah önlüklü protesto

SONRAKİ HABER

1milyon çocuğun emeği sömürülüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa