24 Şubat 2000 22:00

Aydaki Adam

Yönetmenliğini Milos Forman'ın gerçekleştirdiği; Jim Carrey, Danny De Vito, Courtney Love gibi oyuncuların başrolünü paylaştığı...

Paylaş
Aydaki Adam
Yönetmenliğini Milos Forman'ın gerçekleştirdiği; Jim Carrey, Danny De Vito, Courtney Love gibi oyuncuların başrolünü paylaştığı "Man on the Moon" (Aydaki Adam) bugün gösterime girecek bir diğer film. Komedi filmlerinin aranan iki oyuncusu Jim Carrey ve Danny De Vito'nun oynadığı filmin konusu kısaca şöyle:
1980' li yılların Hollywood' u... "Saturday Night Live" adlı komedi programı ortalığı kasıp kavurmaktadır. Mücadeleyi seven bir komedyen olan Andy Kaufman açısından bakıldığında böyle bir programda görünmek uzun süredir beklediği büyük bir patlama anlamına gelmektedir. O programa çıkan Kaufman' ın keskin ve anlaşılmaz kişiliği zaten bilinmektedir ama o gece hiç kimsenin beklemediği birşey yaparak izleyicileri şaşırtır. Kamera önüne çıktığında tam anlamıyla hareketsiz bir şekilde durur ve tek bir kelime bile konuşmaz.
Kaufman' ın o güne kadar ki performansı sürekli olarak bir baş yapıt olarak kabul görmüştür. Dolayısıyla New York' un banliyo semtlerinde doğup büyüyen Kaufman' ın yıldızlığa giden yolu sonuna kadar açılmıştır. Ancak "Saturday night Live" adlı programdaki o şok eden davranışının ardından işi artık hiç kolay olmayacaktır. Çünkü Andy Kaufman adlı bu komedyen seyircilerini şok etmeye bayılmaktadır ve onların hazmedemeyeceği herşeyi fütursuzca yapmaktadır.
"Saturday Night Live"daki o sıradışı davranışı, Kaufman hayranlarını ikiye bölen esprili bir imza işlevini görür. Kısa ama pırıltılı kariyerinde hayranlarının kimilerinin ona tapmasına, kimilerinin ise hakir görmesine yol açan Kaufman usulü esprili bir imzadır bu...
ÖNCEKİ HABER

Genç Kız ve Kral

SONRAKİ HABER

Cesur öğretmen ve 50 kemancı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...