22 Şubat 2000 22:00

İtfaiye çalışanları itibar istedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye çalışanları, itfaiyeciliğin meslek statüsüne alınması...

Paylaş
İtfaiye çalışanları itibar istedi
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı itfaiye çalışanları, itfaiyeciliğin meslek statüsüne alınması, itibarı hizmet zammının ödenmesi ve itfaiyenin dünya standartlarına uygun hale getirilmesi talepleriyle eylem yaptı.
Aileleriyle birlikte Fatih Parkı'nda toplanan Belediye-İş Sendikası İtfaiye Şubesi ve İtfaiye Mensupları Derneği (İMED), 500 kadar itfaiye çalışanı tarafından yapılan eyleme Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak ve Türk-İş'e bağlı bazı sendikaların şube yöneticileri de katılarak destek verdi.
İtfaiye Mensupları Derneği Başkanı Mustafa Bal, yaptığı konuşmada, dünyada meslek olarak kabul edilen ve toplumda önemli bir yere sahip olan itfaiyeciliğin Türkiye'de aynı itibarı görmesini istediklerini söyledi. Dünya standartlarına göre 1000 kişiye bir itfaiyeci, yüz bin kişiye bir istasyon düşmesi gerektiğini anlatan Bal, deprem ülkesi olması nedeniyle Japonya'da 650 kişiye bir itfaiyeci düştüğüne dikkat çekti. İstanbul'da 35 istasyon, 2000 personel ve 250 araç bulunduğunu belirten Bal, Marmara depreminde yaşanan kargaşanın en önemli sebeplerinden birinin 24 saat müdahale edebilecek bir itfaiyenin bulunmamasından kaynaklandığını vurguladı.
Belediye-İş İtfaiye Şube Başkanı İzzet Aybar ise 300 yıllık geçmişe sahip itfaiyeciliğin hâlâ bir meslek olarak kabul edilmediğini belirterek, komisyonlarda bekleyen itfaiye çalışanlarının itibarı hizmet yasasının bir an önce yasallaşmasını talep etti. İstanbul Valiliği'ne yapılması planlanan yürüyüşe polisin izin vermemesi üzerine eylem, belediye güzergâhına yapılan kısa bir yürüşten sonra sona erdi.
ÖNCEKİ HABER

'Gönüllü çalışma' değil zorunlu mesai

SONRAKİ HABER

Gökçek, 109 işçiyi işten attı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa