22 Şubat 2000 22:00

Bahçeli'den ortağı Yılmaz'a örtük eleştiri

MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, bugün gelinen durumda cumhurbaşkanı seçiminde "yeniden başa dönüldüğünü" ifade ederek...

Paylaş
Bahçeli'den ortağı Yılmaz'a örtük eleştiri
MHP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Devlet Bahçeli, bugün gelinen durumda cumhurbaşkanı seçiminde "yeniden başa dönüldüğünü" ifade ederek, isim vermeden ANAP'ı ve Mesut Yılmaz'ı eleştirdi.
Bahçeli, MHP Grubu toplantısında yaptığı konuşmada, cumhurbaşkanı seçimi konusunda, daha önce birkaç konuyu dile getirdiklerini belirterek, şunları söyledi: "Bunlardan birincisi, cumhurbaşkanlığı görev süresi ve seçilme yöntemi ile kimin seçileceği konusunun ayrı ayrı ele alınmasının gerekliliğidir. Son günlere gelinceye kadar, görev süresi ve iki kez üst üste seçilebilme hakkını ifade eden 5 artı 5 formülü üzerinde bütün partiler arasında görüş birliğinin sağlandığı kamuoyunca bilinmektedir. Ancak, bugün gelinen noktada, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden başa dönüldüğü görülmektedir."
Bahçeli, ikinci konunun "bu tartışmaların Türkiye gündemini boğmasına izin verilmemesi meselesi" olduğunu ifade ederek, "Seçilme yöntemi ve görev süresi konusunda oluşan mutabakatı hayata geçirmek, işi yokuşa sürmemek, bu açıdan da önem taşımaktadır" diye konuştu.
Bahçeli, "Her partinin ve çevrenin, çeşitli siyasi hesaplar yapmadan, yeni krizlere ve çatışmalara kapı aralamadan sonuca ulaşmanın önemini kavraması gerekmektedir" diyerek ortağı Yılmaz'a yüklendi.
Zana'nın adını anmadı
Bahçeli, partisinin grup toplantısında, Türkiye'yi yakından ilgilendiren dış gelişmelere de değindi. Devlet Bahçeli, AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu AB kanadının Türkiye'ye yapacağı gezinin "bir mahkuma ziyaret ile özdeşleştirildiğini" öne sürüp Meclis'ten yaka paça gözaltına alınan Leyla Zana'nın adını bile telafuz etmemeye özen gösterdi. Bahçeli bu krizini sadece Türkiye'yi üzmediğini kaydederek, AB'nin ciddiyetine ve saygınlığına da gölge düşürdüğünü iddia etti.
ÖNCEKİ HABER

Mesut Yılmaz'dan samimiyet manevrası

SONRAKİ HABER

'Gönüllü çalışma' değil zorunlu mesai

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...