22 Şubat 2000 22:00

POAŞ kirli bir ihaledir

Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Genel Başkan Mustafa Öztaşkın, POAŞ ihalesinin 'kirli' bir ihale olduğunu belirterek...

Paylaş
POAŞ kirli bir ihaledir
Petrol-İş Merkez Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Genel Başkan Mustafa Öztaşkın, POAŞ ihalesinin 'kirli' bir ihale olduğunu belirterek, daha önceki özelleştirmelerdeki ilişkilerin bunu kanıtladığını belirtti.
10 Şubat 2000 tarihli Star gazetesinde, POAŞ ihalesine bir medya grubunun "şartlı teklif" verdiğinin, ancak bunun Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından kabul edilmediğinin ve konsorsiyumdan yeni bir tekliğin alındığının belirtildiğini hatırlatan Öztaşkın, şunları söyledi:
"Bu haberden sonra 11 gün geçmesine rağmen henüz hiçbir hükümet yetkilisi bir açıklamada bulunmamıştır. Bu nedenledir ki daha fazla beklemiyor ve biz soruyoruz: 'Belirtilen söz konusu teklif yenilenmiş midir?"
Öztaşkın açıklamasında, özelleştirmede yerli-yabancı tekelci sermayedarların taşeronluğunu yapan siyaset-mafya ilişkilerinin varlığının günlük basına da yansıyor oluşunun konunun dikkat çeken bir yönü olduğunu ifade etti.
Devlet Bakanı Yüksel Yalova'nın kamu kuruluşlarını peşkeş çektiğini bizzat açıkladığını da hatırlatan Öztaşkın, "Bu açıklamayı ülkemiz halkına ve kamunun çıkarlarına karşı bir tavır ve bulunduğu görevi 'peşkeş çekme' olarak anlıyor ve yargıya suç duyurusunda bulunacağımızı açıklıyoruz" dedi.
ÖNCEKİ HABER

SASA ve Toros Gübre'de

SONRAKİ HABER

Katliamda ikinci perde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...