21 Şubat 2000 22:00

Şubeler Türk-İş'i zorluyor

Türk-İş'e bağlı sendika şubeleri, hareketi yerel düzeyde başlatmanın çabası içerisinde.

Paylaş
Şubeler Türk-İş'i zorluyor
Türk-İş'in saldırılara karşı bir türlü eylem kararı almamasını eleştiren sendika şubeleri, illerde bir araya gelerek, harekete geçmeye hazırlanıyorlar. İstanbul ve Ankara'da bugün yapılacak toplantılarda, hükümetin saldırıları ve emek güçlerinin yapabilecekleri ele alınacak.
Türk-İş'e bağlı sendikaların Ankara şubeleri bugün Türk-İş Genel Merkezi'nde toplanıyor. Şubelerin zorlaması sonucu Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Çetin Altun ve Türk-İş İl Temsilcisi Necdet Gördü'nün çağrısıyla yapılacak toplantı saat 14.30 gerçekleşecek.
Göreve yeni geldiğini, henüz çevreyle tanışma olanağı bulamadığını belirten Altun, görüş alışverişinde bulunmak, tanışmak, sohbet etmek amacıyla bir araya geleceklerini söyledi. "Önümüzdeki sıkıntıları görüyoruz, aşılması noktasında çabalarımız sürüyor" diyen Altun, Türk-İş olarak Başbakan'dan randevu talep ettiklerini, sorunların diyalog yoluyla çözümü konusunda bir kez daha çaba harcayacaklarını, ama sonuç alınamadığı noktada, sonuç alıcı etkinliklerde bulunacaklarını söyledi.
Türk-İş Ankara İl Temsilcisi Necdet Gördü de tanışma toplantısı olacağını, sorunların genel bir değerlendirmesinin de yapılabileceğini ifade etti. Harb-İş Ankara Şubesi Başkanı Mehmet Çelik'in çağrısıyla 8 ve 15 Şubat 2000 tarihlerinde bir araya gelen şube başkanlarının ise toplantıda, Emek Platformu'nun oluşturulması yönünde adım atılması, sermayenin saldırılarına karşı bir şeyler yapabilmenin adımlarının atılmasını gündeme getirmeleri bekleniyor.
İstanbul'da temsilciler toplanıyor
İstanbul İşçi Sendikaları Şubeler Platformu'na bağlı sendika şubeleri bugün Temsilciler Kurulu'nu topluyor. "IMF dayatmaları ve hükümetin 2000 yılı programı ile zorunlu tasarruf uygulamasının gerçeği" gündemiyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılacak toplantı, saat 13.00'te başlayacak. Toplantıdan eylem kararları çıkması bekleniyor.
Soma'da platform oluşturuluyor
Soma'da Emek Platformu'nun oluşturulması için EMEP'in yaptığı çağrıya yanıt veren T.Maden-İş, Maden-Sen, Eğitim-Sen, BTS ve ÖDP geçtiğimiz hafta sonu bir araya geldiler. Toplantı boyunca düşüncelerini dile getiren sendika ve parti yöneticileri, Soma'da Emek Platformu'nun oluşturulmasının kaçınılmaz olduğunu söylediler. Toplantıda Maden-İş, Tes-İş ve KESK'in içinde bulunduğu sendikalardan platform yürütmesi oluşturulması karar altına alınırken, daha geniş katılımlı bir toplantı yapılması da kararlaştırıldı.
ÖNCEKİ HABER

Meral 'İşin şakası yok' dedi

SONRAKİ HABER

'Petrol Ofisi satılamaz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...