21 Şubat 2000 22:00

Arnavutlar Mitroviça'ya yürüyor

Sırplar ve Arnavutların yıllarca birlikte yaşadığı Kosova'nın Mitroviça kentinde tansiyon düşmüyor.

Paylaş
Arnavutlar Mitroviça'ya yürüyor
Sırplar ve Arnavutların yıllarca birlikte yaşadığı Kosova'nın Mitroviça kentinde tansiyon düşmüyor. Kosova'yı işgal eden emperyalistlerin bölgedeki askeri gücü KFOR'un önceki gün güvenlik gerekçesiyle başlattıkları operasyonunun ardından 10 bin Arnavut, dün sabah Priştine'den Mitroviça'ya doğru bir yürüyüş başlattı. Göstericiler, ellerinde Arnavut ve Amerikan bayraklarıyla başlattıkları yürüyüşün amacının "kentteki çatışmaları protesto etmek" olduğunu söylüyor. Mitroviça'da son haftalardaki çatışmalarda 8 kişi ölmüş, 20 kişi de yaralanmıştı.
Askerler taşlandı
KFOR askerlerinin Mitroviça kentinde yasadışı silahları ve şüpheli kişileri ele geçirmek gerekçesiyle başlattığı operasyon, Sırpların yoğun tepkisine yol açtı. KFOR'dan bir yetkili, ABD'li askerlerin Sırpların yaşadığı bölgede yaptığı aramalarda, Sırplar'ın taşlı saldırısıyla karşılaştığını söyledi. Bazı Sırplar askerlere kartopu attı.
Sırp Ulusal Konseyi Başkanı Oliver Ivanoviç, ABD askerlerinin binalara zarar verdiklerini, aramalar sırasında 4 Sırp'ı yaraladığını belirterek, ABD'li askerleri "İkinci Dünya Savaşı'ndaki Alman askerleri gibi davranmakla" suçladı.
Sapık askerler geri gönderiliyor
Öte yandan, Alman Die Welt gazetesi, aralarında 4 subayın da bulunduğu en az 90 Alman askerinin "disiplinsizlik" nedeniyle ülkelerine gönderildiğini yazdı. Welt, Bosna'daki askeri güç olan SFOR'dan da 6 subay ve 49 askerin geri gönderildiğini duyurdu. Disiplinsizlik suçlarının alkol ve uyuşturucu kullanımının yanı sıra cinsel tacizi de içerdiği belirtiliyor.
ÖNCEKİ HABER

Meksikalı emekçiler polisi pişman etti

SONRAKİ HABER

Özelleştirme Kürt illerinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...