20 Şubat 2000 22:00

Kutan: Bazen yutkunuyoruz

Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Genelkurmay Genel Sekreterliği'nin, partisinin grup konuşmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamayı yerinde bulmadığını söyledi.

Paylaş
Kutan: Bazen yutkunuyoruz
Star televizyonunda dün yayınlanan "Kırmızı Koltuk" adlı programa katılan Fazilet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Genelkurmay Genel Sekreterliği'nin, partisinin grup konuşmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamayı yerinde bulmadığını söyledi. Ülkenin menfaati için bu açıklamaya cevap vermediğini ifade eden Kutan, "Şu anda da aynı görüşteyim. Devletin ve milletin menfaati için her şeyi söyleyemiyoruz. Bazen de yutkunuyoruz" dedi.
Genelkurmay açıklaması ile Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ın FP'nin kapatılması istemiyle açtığı davaya ilişkin iddianamede bazı benzerliklerin bulunmasını üzüntüyle karşıladıklarını belirten Kutan, söz konusu açıklamanın, kapatma davasını etkilemeyeceği konusunda samimi kanaate sahip olduğunu söyledi.
'Anayasa'ya yüzde 100 uyuyoruz'
Kutan, FP'nin, Anayasa ölçülerine yüzde 100 uyan bir parti olduğunu savunarak, FP'nin kapatılmayacağı konusunda samimi bir kanaat taşıdığını söyledi. Temsil ettikleri bir zihniyet olduğunu, bunun değişmesinin de söz konusu olmadığını ifade eden Kutan, 'Bizi kapatmayın, biz değişeceğiz' diye bir şey söylemediklerini belirterek, bunun söz konusu olmadığını vurguladı.
Kutan, bir başka soru üzerine, İslamiyete ve dine dayalı bir parti olmadıklarını, üyelerinin büyük bir bölümünün dine karşı duyarlı insanlar olduğunu anlattı. Kutan, "Biz Anayasal temellere göre kurulmuş bir partiyiz. İran'daki rejimle FP arasında bir bağ kurmak fevkalade yanlıştır. İran'da rejim dine dayalıdır. Biz ise dini açıdan inançlı insanlarız" diye konuştu.
'Erbakan'la gönül bağım var'
FP Lideri Kutan, "parti üzerinde Necmettin Erbakan'ın gölgesi olduğu" yolundaki söylentilerin hatırlatılması üzerine, Erbakan'la 30 yıldan beri hukuku bulunduğunu, gönül bağı olduğunu ve fikirlerine itibar ettiğini ifade etti. Partide kararları kendisinin verdiğini söyleyen Kutan, Erbakan'ın parti üzerinde gölgesi olduğu, kongrede de gölgesinin olacağı söylentilerinin doğru olmadığını bildirdi. Mevcut partiler arasında parti içi demokrasiyi en iyi uygulayan partinin FP olduğunu savunan Kutan, genel başkanlık için adı geçen Abdullah Gül ve Bülent Arınç'ın çok iyi yetişmiş insanlar olduğunu kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

DYP'de 'Demirel gelecek'e tepki

SONRAKİ HABER

Beklemek, kabul etmektir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...