18 Ağustos 2011 09:23

BDP: Öcalan’la görüş engeli kaldırılmalı

BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve güvenliğinin Kürt halkı için hayati önem taşıdığını belirterek, Öcalan’a yapılan görüş engellemesinden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.BDP Mersin İl Örgütü, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukat gö

BDP: Öcalan’la görüş engeli kaldırılmalı
Paylaş

BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın sağlığı ve güvenliğinin Kürt halkı için hayati önem taşıdığını belirterek, Öcalan’a yapılan görüş engellemesinden vazgeçilmesi gerektiğini söyledi.

BDP Mersin İl Örgütü, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın avukat görüşlerinin engellenmesine ilişkin parti binasında basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, Özgür-Yurttaş Derneği ve çok sayıda kişi katıldı. BDP Mersin İl Başkanı Cihan Yılmaz, toplum hassasiyetlerini gözettiklerini belirterek, Öcalan’ın avukatlarıyla görüştürülmemesinin Kürt halkı tarafından kaygıyla izlendiğini söyledi. Öcalan’ın sağlığı ve güvenliğinin Kürt halkı için hayati önem taşıdığını dile getiren Yılmaz, Öcalan’la görüşmenin engellenmesini de halka karşı topyekûn savaş anlama geldiğini belirterek, bundan vazgeçilmesini istedi. AKP hükümetinin önceki iktidarlar gibi imha planlarını devreye soktuğunu belirten Yılmaz, “Önünüzde iki yol var, ya bu halkı yok edeceksiniz ya da varlığını tüm haklarıyla birlikte tanıyacaksınız, üçüncü bir yol aramayın bulamazsınız” dedi. Ülkenin yeniden savaşın eşiğine geldiğini ve bunun en büyük sorumlusunun da AKP hükümeti olduğunu kaydeden Yılmaz, “Ülkeyi yönetenler bu gidişe çare bulmak zorundadır. Yakmayla, yıkmayla, öldürmeyle çözüm aramak acizliktir, akılsızlıktır haklı olanın hakkını vermemek zalimliktir” dedi. (MERSİN)

ÖNCEKİ HABER

‘Hava harekatı durdurulmalı’

SONRAKİ HABER

Türkiye 'Mezar ev' olmasın!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...