19 Şubat 2000 22:00

Ege'de DİSK şöleni

DİSK'in 33. kuruluş yıldönümü İzmir Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şölenle kutlandı.

Paylaş
Ege'de DİSK şöleni
DİSK'in 33. kuruluş yıldönümü İzmir Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şölenle kutlandı. Şölene katılan Karabay yaptığı konuşmada, yüzyılın son çeyreğinde ortaya çıkan globalizmin sermayeyi her alanda güçlendirdiğini, emekçilerin ise hak ve özgürlüklerini kaybetme noktasına geldiğini söyledi. Karabay, DİSK'in 33 yıllık mücadelesinde başarı kazanmasının emekçilerin mücadelesi sayesinde olduğunu anlatarak, "Yapılan bunca haksızlıklara, sömürülere karşı sessiz mi kalacağız? Hayır sesimizi eskisinden daha güçlü çıkaracağız. Mücadele edeceğiz" dedi.
DİSK Ege Bölge Başkanı Musa Çam da, Türkiye'de işçilerin aleyhine gelişmelerin ard arda yaşandığını, siyasetin kirlendiğini, IMF'nin ülkeye acı reçeteler sunduğunu, özelleştirme çalışmalarının hızlandığını anlattı. Çam, "Yeni bin yıl, çalışanlar, emekçiler için daha zor olacak, bizler ise örgütlü mücadele ile bu zorlukları aşacağız" diye konuştu. Konuşmaların ardından Karabay ve DİSK'e bağlı sendikaların ege şube başkan ve yöneticileri birlik selamı verirken, sendikalılar da "İnadına sendika, inadına DİSK", "Özelleştirmeye hayır", "Nema gaspına son", "İşsize iş, çalışana iş güvencesi" şeklinde sloganlar atarak, pankartlar açtılar.
Zeliha Ören adlı tutsak anasının da konuşma yaptığı şölende, DİSK'in kuruluş ve tarihçesini anlatan bir video gösterisi sunuldu. Pir Sultan Abdal Derneği Buca Şubesi halkoyunları ekibi gösteri yaptı. Umuda Ezgi topluluğu ve Onur Akın da birer konser verdi.
ÖNCEKİ HABER

Haklarımızdan taviz vermeyeceğiz

SONRAKİ HABER

Belediyelerde TİS hazırlığı sürüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...