18 Ağustos 2011 09:20

‘Hava harekatı durdurulmalı’

İnsan hakları savunucuları, Federal Kürdistan Bölgesi’ne yönelik hava harekatının durdurulması çağrısında bulunarak, bombalamanın Kürt sorununda çözümsüzlüğü derinleştireceğine dikkat çekti.TSK’nın, Kandil, Hakurk, Avaşin-Basyan, Zap ve Metina bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği

‘Hava harekatı durdurulmalı’
Paylaş

TSK’nın, Kandil, Hakurk, Avaşin-Basyan, Zap ve Metina bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği hava harekatına insan hakları savunucularından tepki geldi.  

Türkiye Barış Meclisi Dönem Sözcüsü ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, yıllardır Türkiye’nin tehlikeli bir virajda olduğunu söylediklerini, ancak hükümetin bunu görmezden geldiğini ve bunun neticesinde 90’lı yıllarda uygulanan konsepte dönüldüğünü kaydetti. Bakkalcı, 90’lı yıllarda uygulanan konseptin kan ve gözyaşından başka bir anlam ifade etmediğini yeniden o savaş dilinin kullanılmasının da başka anlam ifade etmeyeceğini belirtti. Bakkalcı, geçmişe dönük kategori sırası yapılması durumunda PKK’nin eylemlerinin arttırdığı gibi bir gerekçenin akla mantığa sığmadığını vurgulayarak, sınır ötesi operasyonlarının Kürt sorununun çözümü noktasında bir işe yaramayacağını vurguladı.

OPERASYONDAN SONUÇ ALINMAZ

Siyaset kurumunun devreye sokulamaması nedeniyle şiddetin derinleştiğini ve hükümetin de kolay yolu seçerek sınır ötesi operasyon yaptığını vurgulayan MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, sınır ötesi operasyonun yıllardır denendiğini ancak bir sonuç getirmediğini tam tersine süreci çözümsüzlüğe ittiğini kaydetti. Ünsal, bayramın yaklaştığını ve toplumsal atmosferin yeniden sükunet ortamına dönmesi gerektiğini belirtti.

Hava veya kara operasyonlarının çözüm ve diyaloga balta vurmak anlamına geldiğinin altını çizen İHD Genel Sekreteri Emrah Şeyhanlıoğlu ise Kürt sorununun hava operasyonları ile değil demokratik adımlar ile çözüleceğini kaydetti. Şeyhanlıoğlu, çatışmalı ortamın bir an evvel durması gerektiğinin önemine vurgu yaparak, “Devlet artık eski zihniyet ile olaya yaklaşmamalıdır. Bu yol zaten denendi ve sorunu bu hale getirdi” ifadesini kullandı. (AnkaraDİHA)

ÖNCEKİ HABER

Helikopter pistinde toplu mezar iddiası

SONRAKİ HABER

BDP: Öcalan’la görüş engeli kaldırılmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...