02 Mart 2011 10:41

İki bakandan Öcalan açıklaması

ADALET Bakanı Sadullah Ergin ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek Demokratik Toplum Kongresi’nin ‘Abdullah Öcalan’a ev hapsi’ talebiyle ilgili konuştu.Cemil Çiçek, Öcalan’ın kalan cezasının ev hapsi şeklinde çekilmesine ilişkin talebin kanun şartlarına uygun olmadığını açıkladı. Sadullah Ergin de konu

İki bakandan Öcalan açıklaması
Paylaş

ADALET Bakanı Sadullah Ergin ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek Demokratik Toplum Kongresi’nin ‘Abdullah Öcalan’a ev hapsi’ talebiyle ilgili konuştu.

Cemil Çiçek, Öcalan’ın kalan cezasının ev hapsi şeklinde çekilmesine ilişkin talebin kanun şartlarına uygun olmadığını açıkladı. Sadullah Ergin de konuya ilişkin açıklamasında aynı vurguyu yaptı. Çiçek, TBMM Anayasa Komisyonu toplantısına katılmak üzere geldiği Mecliste gazetecilerin sorularını yanıtladı. Çiçek, ‘Öcalan’ın ev hapsi’ne ilişkin taleplerin hatırlatılması üzerine; “Kanun şartlarının uygun olmadığı kanaatindeyim. Hangi şartlarda olur kanunlarımızda yazılı. O şartlar yerine gelmediyse zaten yasal şartlar yerine gelmedi demektir” dedi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de TOBB Genel Merkezinde, ‘Cezaevleri Okuyor’ projesinin tanıtım toplantısına katıldıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakan Ergin, Öcalan’a ‘ev hapsi’ verilmesi yönündeki haberler hatırlatılarak sorulan soru üzerine böyle bir şeyin, mevzuat ve yasalar çerçevesinde mümkün olmadığını söyledi. Ergin, “Türkiye’de, şu andaki mevcut kanunlarımıza göre, yasalarımıza göre böyle bir şeyin olabilmesi, mümkün değil” dedi. Bu konuda yasal bir değişiklik düşünülüp düşünülmediği yönündeki bir soruya ise Ergin, “Türkiye’de, bunun şartlarının olmadığını, böyle bir uygulamanın şu anda, konutta cezaların infaz edilmesine ilişkin düzenlemenin yasalarımızda olduğunu, ancak bu tip mahkumiyete çarptırılmış olanların bundan istifade edemeyeceğini” söyledi. Bakan, “Böyle bir şey söz konusu değildir, mümkün de değildir şu anda” dedi. Konjonktürün uygun olması halinde, bunun düşünülüp düşünülmeyeceğinin sorulması üzerine Ergin, “Müebbet ağır hapis cezası almış olanların böyle bir infaz yönteminden faydalanmasının mümkün olmadığı kanaatindeyim” diye konuştu. (ANKARA)

ÖNCEKİ HABER

Pakistan Azınlıklar Bakanı öldürüldü

SONRAKİ HABER

SGK seçim çalışmasını başlattı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...