18 Şubat 2000 22:00

İzmir'de de Emek Platformu oluşturuluyor

Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde başlayan yerel Emek Platformu oluşturma çabaları İzmir'de de sürüyor.

Paylaş
İzmir'de de Emek Platformu oluşturuluyor
Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok ilde başlayan yerel Emek Platformu oluşturma çabaları İzmir'de de sürüyor. Emek Platformu'nu oluşturan örgütlerin İzmir şubeleri, ilk toplantılarını Pazartesi günü saat 18.30'da Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği'nde gerçekleştirecek.
Türk-İş 3. Bölge Temsilcisi Mustafa Kundakçı, toplantıda özelleştirme, sosyal güvenlik, kamu sözleşmeleri, memurların grevli toplusözleşme hakları konularını ele alacaklarını belirterek, "Ortak sorunlar karşısında ortak tavır almayı tartışacağız. Emek Platformu'nu daha etkin, daha işlevli hale nasıl getiririz, onu tartışacağız. Bunu da merkezi Emek Platformu'nun almış olduğu kararlar doğrultusunda yapacağız" dedi.
KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Bahri Akkan ise Emek Platformu'nun yerel olarak örgütlenmesi için merkezi bir karar olduğunu hatırlatarak, "Bu platformun içinde yer alacağız ve burada yerel koordinasyonun yani yerel yürütmenin kurulmasını önereceğiz" diye konuştu.
TMMOB'a bağlı odaların İzmir şubelerinin dönem sözcülüğünü yürüten Makine Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Doğan Albayrak, Emek Platformu'nun İzmir'de ilk kez toplanacağını belirterek, şöyle devam etti: "Emek Platformu'nda özelleştirme, uluslararası tahkim, sosyal güvenlik, MAI- MIGA yasaları, memurların sendikal hakları, emekli maaşlarına yapılan zamlar ortadayken milletvekillerine yapılan kıyak emeklilik, mimar ve mühendislerin mesleki ve özlük haklarıyla birçok konu tartışılmalı ve ortak hareket edilmelidir."
ÖNCEKİ HABER

'Demokrasiyi işçi sınıfı getirecek'

SONRAKİ HABER

Çocuklara kitap ziyafeti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa