18 Ağustos 2011 09:15

Helikopter pistinde toplu mezar iddiası

TOPLU mezarların peş peşe ortaya çıkmasından etkilenen bir yurttaş, 1995-1996 yılları arasında Şırnak’ta askerlik yaparken, 4 PKK’linin cenazesinin dönemin Tabur Komutanı Topçu Kurmay Yarbay Bülent Dağsan’ın emriyle helikopter pistine gömüldüğünü iddia etti.1995-1996 yılları arasında Şırnak’ta aske

Helikopter pistinde toplu mezar iddiası
Paylaş
Safiye Alağaş

TOPLU mezarların peş peşe ortaya çıkmasından etkilenen bir yurttaş, 1995-1996 yılları arasında Şırnak’ta askerlik yaparken, 4 PKK’linin cenazesinin dönemin Tabur Komutanı Topçu Kurmay Yarbay Bülent Dağsan’ın emriyle helikopter pistine gömüldüğünü iddia etti.

1995-1996 yılları arasında Şırnak’ta askerlik yapan bir yurttaş, tanıklık ettiği bir toplu mezar bilgisi verdi. Kendisinin ve yakınlarının baskıya maruz kalmasından kaygılandığı için ismini vermeyen Kars’ın Digor İlçesi Yeni Köy nüfusuna kayıtlı 36 yaşındaki görgü tanığı, Şırnak’ın Balveren Beldesi’nde bin 800 kişilik Piyade Milli Karakolu’nda askerlik yaptığını söyledi.

Karakolun beldeyi 2 kilometre geçtikten sonra yol kenarında bulunduğunu dile getiren görgü tanığı, 1996 yılında Balveren korucuları ve PKK’liler arasında çatışma çıktığını ve çatışmada 5 korucu 2’si kadın 4 PKK’linin yaşamını yitirdiğini dile getirdi.

CENAZELERE İŞKENCE

Çatışma bittikten sonra cenazeyi kendilerinin almaya gittiklerini kaydeden görgü tanığı, ölen korucu yakınlarının cenazelere işkence yaptığını bu nedenle cenazelerin tanınmaz hale geldiğini söyledi. O dönem Tabur Komutanı Topçu Kurmay Yarbay Bülent Dağsan ve Bölük Komutanı Oray Aslan’ın görev yaptığına dikkat çeken görgü tanığı, cenazelerin Tabur Komutanı Dağsan’ın emriyle karakoldan 500 metre uzakta bulunan helikopter pistine gömdüğünü dile getirdi. Kadınların ve erkeklerin ayrı gömüldüğünü belirten görgü tanığı, PKK’lilerin kanlı elbiseleriyle birlikte gömüldüğünü söyledi. Şimdiye kadar bu konuda hiçbir açıklama yapmadığını dile getiren görgü tanığı asker, açılan toplu mezarların kendisini açıklama yapmaya teşvik ettiğini ancak can güvenliği konusunda hâlâ kaygılı olduğunu belirtti.
(İstanbul DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Erzin’de provokasyon

SONRAKİ HABER

‘Hava harekatı durdurulmalı’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...