18 Şubat 2000 22:00

Yılmaz, FP ile

   Demirel pazarlığına yanaşmıyor

Paylaş
Yılmaz, FP ile
    Demirel pazarlığına yanaşmıyor
Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda Demirel'e şimdilik "zoraki" evet diyen ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, FP'nin Demirel'e karşı Erbakan'ı kurtaracak 312 pazarlığını onaylamadığını söyledi. Yılmaz, cumhurbaşkanı seçimi konusunda, "Kimsenin kimseye uyarı yapmak konumunda olmadığını" ifade ederek, "Herkes kendi partisini bu konuda en sağlıklı biçimde yönlendirmek durumundadır. Ben bunu yapıyorum" dedi.
Yılmaz, Bilkent Otel'de düzenlenen partisinin eğitim programı seminerinde gazetecilerin cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin sorularını yanıtladı.
Yılmaz, cumhurbaşkanı seçiminde bir risk bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, "Cumhurbaşkanı seçimi için riski zaten baştan ifade ettim. Biz bu riski azaltmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.
'Pazarlık yok'
Fazilet Partisi ile bir pazarlığa gidip gitmediklerini soran gazeteciye de Yılmaz, "Biz hiçbir pazarlığa girmeyiz" karşılığını verdi. ANAP Genel Başkanı, bir gazetecinin "Cumhurbaşkanı seçimi konusunda samimi olmadığınız yolunda görüşler var. Nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki sorusunu da şöyle yanıtladı: "Bu herkesin herkes için kolaylıkla ileri sürebileceği bir husustur.
Ben baştan söyledim, bunların bir anlamı yok. Çünkü, malum gizli bir oylama söz konusu. Burada önemli olan vicdanıyla baş başa oy verecek olan milletvekillerinin her birinin ülkenin geleceği için bu muhasebeyi en sağlıklı şekilde, en olumlu şekilde yapmasını sağlamaktır. Ben gruptaki arkadaşlara devamlı bunu telkin ediyorum."
Referandum plan dışı
Mesut Yılmaz, Anayasa değişikliği konusunda referanduma gidilme ihtimalini soran gezeteciye de "Anayasa değişikliği oylaması iki tur olacağı için böyle bir duruma meydan vermemek için hükümet ortakları olarak aramızda mutabakat var" dedi.
Yılmaz, "Başbakan Ecevit'in konuşması ANAP'a bir uyarı sayılabilir mi?" şeklindeki soruya da şu karşılığı verdi: "Kimse kimseye uyarı yapmak konumunda değil. Herkes kendi partisini bu konuda en sağlıklı biçimde yönlendirmek durumundadır. Ben bunu yapıyorum. Her parti liderine düşenin de bu olduğuna inanıyorum."
ÖNCEKİ HABER

Okumak ve seyretmek

SONRAKİ HABER

Hizbullah ana davası Diyarbakır DGM'de

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa