18 Şubat 2000 22:00

Özelleştirme sağlığı bitirir

Diyarbakır, Batman, Siirt Tabip Odası Başkanı Dr. Emin Uluğ, sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesinin bölgede sağlık alanında tam bir yıkıma neden olacağını söyledi.

Paylaş
Özelleştirme sağlığı bitirir
Mehmet Aslanoğlu
Diyarbakır, Batman, Siirt Tabip Odası Başkanı Dr. Emin Uluğ, SSK'nın sağlık hizmetlerinin özelleştirilmesinin bölgede sağlık alanında tam bir yıkıma neden olacağını söyledi. Uluğ, zaten Diyarbakır'da pek çok sağlık ocağının işlevsiz hale geldiğini ve 1. basamak sağlık hizmetlerinin dahi verilemediğini vurguladı.
Dr. Uluğ, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan'ın SSK'nın içine düştüğü durum nedeniyle kamuoyunda oluşan tepkiyi de arkasına alarak daha önce emeklilik yaşının yükseltilmesinde çalışanlara karşı aldığı tutumu sağlık hizmetleri konusunda da sürdürdüğünü vurguladı. SSK'nın normalde genel kurulunun toplanması ve SSK'yı yönetecek kişilerin seçimle işbaşına gelmesinin gerektiğini ifade eden Uluğ, "Okuyan SSK'yı kendi bakanlığına daha da bağımlı hale getirecek bir yasayla özelleştirmeyi hedefliyor. Bunun çok zararlı bir gelişme olacağının düşünüyorum. Bu, ülke birikimlerinin heba edilmesi anlamına gelir" dedi. Uluğ, SSK ve diğer devlet hastanelerinin özelleştirilmesinin özellikle bölgede tam bir felakete yol açacağını belirterek şunları söyledi: "Şu an Diyarbakır'a baktığımızda birinci basamak sağlık hizmetleri bile ihtiyaca cevap verecek düzeyde değil. Sağlık ocakları ve sağlık evlerinin çoğunluğunun kapalı olmasından veya çalışmalarının iyi olmamasından kaynaklı olarak bütün hastalar hastanelere başvurmakta. Hastanelerde bu durumda tam bir kargaşa içerisinde çalışıyor. Durumları da çok kötü. Hastanelerin bu çıkmazı özelleştirme ile giderilemez. Tam tersine bu bölgede insanların yaşam standartları, gelir düzeyleri göz önüne alınarak sağlık hizmetleri ücretsiz hale getirilmelidir. Ancak böyle olursa bölgede sağlık düzeyi yükseltilebilir. Yoksa SSK ve devlet hastanelerinin özelleştirilmesi sağlık sisteminin iflasına yol açar. Bölge insanının alım gücü belli. Bu Türkiye ortalamasının çok altında."
ÖNCEKİ HABER

'Ziraat Bankası da

SONRAKİ HABER

Gazi katliamı iki polisin işiymiş!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...