17 Şubat 2000 22:00

Sümerbank işçileri: Birleşelim

Özelleştirmenin sınıfın tam kazanımlarına ve ülke bağımsızlığına yönelik bir saldırı olduğunu söyleyen Bakırköy Sümerbank işçileri...

Paylaş
Sümerbank işçileri: Birleşelim
Sinan İmrek
Sümerbank'ın Kayseri ve Beykoz'daki fabrikalarıyla birlikte "vergi borcu" gerekçe gösterilerek üniversitelere devredilmeye çalışılan Bakırköy Sümerbank'ta işçiler, geçtiğimiz yılın ekim ayında başlattıkları mücadeleyi kararlı bir şekilde sürdürüyor. En son özelleştirmeden sorumlu Devlet Bakanı Yüksel Yalova'nın "Evet peşkeş çekiyorum" şeklindeki pervasız açıklamasına karşı yürüyüş düzenleyen Sümerbank işçileri, gelecekleri için işyerlerine sahip çıkacaklarını bir kez daha ilan ettiler.
Özelleştirmenin yalnız işsizlik anlamına gelmediğini, sınıfın kazanılmış haklarına ve ülkenin bağımsızlığına da darbe vuracağını belirten Sümerbank işçileri, saldırıları püskürtmek için sınıfın diğer bölüklerine de mücadele çağrısı yapıyorlar.
Gücümüzü gördük, gösterdik
Birlik içinde mücadele ettikleri sürece güçlerini gördüklerini ve gösterdiklerini belirten Sümerbank işçilerinden Şahin Haspolat, hükümetin şimdilik geri adım attığını, ancak yine saldırıya geçeceğini söyleyerek, "Planımızı programımızı ona göre yapıp mücadele edeceğiz. Uyanık olacağız" diyor. Özelleştirme kapsamındaki diğer işyerlerindeki sınıf kardeşlerine de ellerinden gelen desteği sunacaklarını söyleyen Haspolat, şu çağrıyı yapıyor: "Biz bir şey yaşadık, arkadaş bu size de gelecek. Bunu başarmak zorundayız. Eğer sen hakkına sahip çıkmazsan, sen kendine sahip çıkmazsan, hiçbir kurum ya da kuruluşun sana sahip çıkacağını zannetme. Yani kendimize sahip çıkacağız, işimize sahip çıkacağız, yanımızdaki iş arkadaşımıza sahip çıktık mı onlar bize sahip çıkmak zorunda kalacak."
Sendikaclar görevlerini yapsın
Sendikaları samimiyetsiz bulan Mustafa Şenoğlu da diğer işyerleriyle mücadeleyi ortaklaştırmaya hazır olduklarını vurguluyor.
Nedim Topçu isimli Sümerbank işçisi ise şunları söylüyor: "Demirel ve Ecevit 30-35 sene önce de vardı, bugün yine varlar. Bu ikili memleketi iyi idare ediyorlarsa, bugün niye 1 dolar 570 bin lira ediyor. Devlet dar kesimlinin anasını ağlatıyor. Çünkü ses çıkartan yok. Bilinçli hareket etsek top atsalar da kimse bizi durduramaz." Songül Fırat da özelleştirmeyi engellemek için tüm işyerlerindeki işçilerin birlikte hareket etmeleri gerektiğine inanıyor. Sendikalara da seslenen Fırat, "Sendikacılar görevlerini yapsınlar, biz tüm mücadelelerde yer almaya hazırız" diyor.
ÖNCEKİ HABER

Hizbullah operasyonları

SONRAKİ HABER

Sincanlı işçiler panel düzenleyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...