17 Şubat 2000 22:00

'Mücadeleyi ateşleyecek'

Emeğin Partisi tarafından düzenlenen ve Ankaralı işçi ve emekçilerin desteklediği "Yeter Artık" mitingi 20 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek

Paylaş
'Mücadeleyi ateşleyecek'
IMF ve Dünya Bankası patentli hükümet, cumhuriyet tarihinin en büyük saldırı hükümeti olarak emeğe yönelik hak gasplarını sürdürürken, Emeğin Partisi, işçi ve emekçilerin talepleriyle alanlara çıkarak, saldırılara "dur" demeye hazırlanıyor.
Emeğin Partisi Ankara İl Örgütü'nün organize ettiği, Ankaralı işçi ve emekçilerin de desteklediği, "Yeter Artık" mitinginde, işsizliğe, açlığa, zamlara, özelleştirmeye, faili meçhul cinayetlere, özelleştirmelere "Yeter artık" denilecek. Ankara'nın başta Ostim, Siteler, Sincan organize sanayileri olmak üzere birçok semtinde miting çalışmalarını sürdüren EMEP, dağıttığı el ilanları ve bildirilerle "güçbirliği" çağrısını sürdürüyor. 20 Şubat Pazar günü saat 12.00'de Toros Sokak'tan yürüyüşle başlayıp, Abdi İpekçi Parkı'nda konuşmalar ve müzik dinletisiyle devam edecek olan mitingde, mezarda emeklilikten işten çıkarmalara, özelleştirmeden, sendikasızlaştırma, taşeronlaştırma girişimlerine kadar, zamlardan insan hakları ihlallerine, faili meçhul cinayetlere kadar sermayenin emeğe yönelik saldırıları teşhir edilecek.
EMEP Ankara İl Başkanı İbrahim Akkaya, mitingin diğer siyasi parti ve kitle örgütleriyle bütünleştirilmesi doğrultusunda baştan beri süren çabalarının bir sonuç vermediğini, kendilerini "emeğin yanında" ilan eden örgütlerin sessizliği seçerek alanlara çıkmaktan kaçındığını söyledi. "Biz alanlara çıkmanın, talepleri haykırıp, güçlerimiz birleştirmenin önemini her dönemde dile getirdik. Kimin düzenlediğinin önemli olmadığını, önemli olanın alanlarda güçlerimizi birleştirerek, saldırılara karşı durmak olduğunu dile getirdik" diyen Akkaya, parti ve örgütlerin kimisinin kongre, kimisinin şölenlerini gerekçe göstermesini eleştirdi. "Sermayenin saldırılarını sürdürmek için her yolu denediği, Meclis'in geceyarılarına kadar çalışarak emekçiler aleyhine yasaları çıkarttığı bir dönemde, kendisini emekten yana gösteren örgütlerin hiçbir mazereti alanlara çıkmanın önüne geçemez. Artık sözde birlik söylemlerinden vazgeçip, birliği alanlarda hayata geçirmenin önemini daha fazla dayatıyor" diyen Akkaya, son güne kadar mitingi ortaklaştırma girişimlerinin süreceğine de işaret etti.
Mücadelenin ateşleyicisi
"Yeter Artık" mitinginin başından beri tüm örgütlerin katılımının sağlanması yönünde çaba harcayanlardan biri olan TÜMTİS Ankara Şubesi de bütün gücüyle mitinge katılacağını açıkladı. TÜMTİS Ankara Şube Başkanı Nurettin Kılıçdoğan, emeğe yönelik saldırılara karşı mücadelenin ateşleyicisi olacağına olan inançlarıyla bütün güçlerini mitinge katacaklarını ifade etti. "Saldırıların yoğunluğuna rağmen hiçbir tepkinin çıkmadığı böylesi bir dönemde, mitingin kaçınılmaz olduğunu" belirten Kılıçdoğan, "Bu mitinge duyarlı olduğunu iddia eden bütün insanların da katılması gerekli" dedi.
Şube Yönetim Kurulu ve Temsilciler Kurulu toplantılarında mitingi tartıştıklarını ve saldırılara karşı öfkelerini dile getirmenin bir yolu olarak mitinge güç katma kararı aldıklarını belirten Kılıçdoğan, "Bütün gücümüzle saldırılara 'Yeter artık' diyeceğiz" dedi.
Destekleyenler
KESK'e bağlı Tüm Yargı-Sen, Haber-Sen ile DİSK'e bağlı Genel-İş Sendikası ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği de mitinge destek verme kararı aldılar.
ÖNCEKİ HABER

Şıpsevdi Adana'da beğenildi

SONRAKİ HABER

İsveçli bakan, TİHV ve İHD'yi ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...