16 Şubat 2000 22:00

POAŞ için imza kampanyası başlatıldı

Petrol-İş Sendikası Kocaeli ve Aliağa şubeleri POAŞ'ın özelleştirilmesine karşı imza kampanyası başlattı.

Paylaş
POAŞ için imza kampanyası başlatıldı
Petrol-İş Sendikası, POAŞ'ın özelleştirilmesine karşı imza kampanyası başlattı.
Petrol-İş Kocaeli Şube Başkanı A. Ufuk Yaşar, düzenlediği basın toplantısında, Petrol Ofisi (POAŞ)'nin özelleştirilmesini eleştirerek, şunları söyledi: "Petrol sektörünün önemli bir halkasını oluşturan POAŞ'ın, kendi kârını düşünen yerli ve yabancı tekellerin denetimine geçmesi ile ülkemiz ve içinde bulunduğu bölge açısından da riskler doğuracaktır.
POAŞ'ın, piyasanın düzenleyici fiyat istikrarını sağlayıcı özelliği ortadan kalkacak, kamu yararı korunamayacaktır. Petrol dağıtımı özel sektöre geçince kamu kurum ve kuruluşları akaryakıt ihtiyaçlarını peşin ödemek zorunda kalacak. POAŞ'ın hiçbir değer tespiti yapılmadan arsalarının yarı değerinde ve borsanın beşte bir değerinde satılmak istenmesi, kamu vicdanını rahatsız etmektedir."
Özelleştirmelerin işsizlik, sendikasızlaştırma ve düşük ücret anlamına geldiğini belirten Yaşar, "Özelleştirmeler sadece Petrol Ofisi için değil, birçok kamu kuruluşlarında var. O nedenle topluca direnmeliyiz ve ekmeğimize sahip çıkmalıyız" dedi.
Toplantının ardından "Özelleştirmeye hayır" sloganıyla imza kampanyası başlatıldı. 10 gün sürecek ve kentin değişik bölgelerinde açılacak stantlarda devam edecek kampanya süresince toplanan imzalar, Başbakanlık ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na gönderilecek.
Aliağa'da da başlatıldı
İmza kampanyası kapsamında, İzmir'in Aliağa ilçesinde de Petrol-İş Aliağa Şubesi tarafından imza masası oluşturuldu. Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı İskender Büyükçolak, Aliağa Kültür Merkezi önünde imza kampanyasını başlatırken yaptığı konuşmada, sektörün diğer kuruluşları olan Petkim ve Tüpraş'ın özelleştirilmesine karşı olduklarını da bildirdi.
ÖNCEKİ HABER

'Ziyaret etmekte biraz geciktik'

SONRAKİ HABER

Devlet Hizbullah'ın arkasına gizlendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa