16 Şubat 2000 22:00

'Ziyaret etmekte biraz geciktik'

Kimya Teknik işçileri Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral'i "Suskun Türk-İş istemiyoruz", sloganlarıyla karşıladılar.

Paylaş
'Ziyaret etmekte biraz geciktik'
Türk-İş Genel Başkanı Bayram Meral, 190 gündür sendika hakkı için grevde olan Kimya Teknik işçilerini ziyaret etti. İşçiler Bayram Meral'i "Suskun Türk-İş istemiyoruz", "Yaşasın sınıf dayanışması", "İşçilerin birliği sermayeyi yenecek" sloganlarıyla karşıladı.
Sendika yöneticileriyle birlikte işverenle görüştükten sonra işçilere açıklama yapan Bayram Meral, "Sizi ziyaret etmekte biraz geciktik, özür diliyorum" dedi. İşverenle yaptıkları toplantıda önemli gelişmelerin olduğunu belirten Meral, görüşmelerin başlangıcı olarak işveren tarafının cumartesi günü Petrol-İş'i ziyaret edeceğini söyledi. "Olumlu gelişme olmadığı takdirde, bu gecikmemizi telafi edecek şekilde Türk-İş her şeyi ile sizin yanınızdadır, sizin emrinizdedir" diye konuştu.
Herkesi zor ve çetin günlerin beklediğini belirten Meral, hükümetin 2000 yılı programının yerli ve uluslararası tekellerin, IMF ve Dünya Bankası'nın programı olduğunu söyledi. Bu programa karşı birleşmeleri gerektiğini söyleyen Meral, sorunun tüm halkın sorunu olduğunu kaydetti.
Bayram Meral'den sonra söz alan Petrol-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın, yürüttükleri mücadelenin örgütlenme hakkı için olduğunu belirterek, şunları söyledi: "Arkadaşlarımız 190 gündür onurluca, başları dik bir mücadeleyi açlığa ve sefalete karşı hiç yılmadan, hiç bıkmadan bugüne kadar sürdürdüler, sürdürmeye devam edecekler. Kendilerini bir kez daha kutluyoruz. Sendikayı tanımayacaksınız, örgütleri tanımayacaksınız, insanların hakkını vermeyeceksiniz, açlığa ve sefalete iteceksiniz, özelleştirmelerle memleketi talan edip parsel parsel satacaksınız, ondan sonra da AB'den bahsedeceksiniz. Sadece bir kişi için Anayasa'yı değiştirenler, bu insanların, sokaktaki insanların açlığını, sefaletini görün. Bir Anayasa değiştirilecekse, bunun için değiştirilsin, yaşam hakkı, örgütlenme hakkı için, demokrasi için, özgürlükler için değiştirilsin."
Ziyarete Petrol-İş'in genel merkez ve şube yöneticileri, Türk-İş 1.Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, TÜMTİS yöneticileri ve ambar işçileri, Haber-İş İstanbul 1 No'lu Şube, Basın-İş İstanbul Şube, Çimse-İş İstanbul Şubesi, Deri-İş, Yol-İş 1, 2 ve 3 No'lu şubeler, Kristal-İş ve Liman-İş'in çeşitli yöneticileri de katıldı.
ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da eylem hazırlığı

SONRAKİ HABER

POAŞ için imza kampanyası başlatıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...