16 Şubat 2000 22:00

Silahların parası GDF'den

Batman'da kayıp silahların alınmasında ödemenin nereden yapıldığına ilişkin tartışmalara, Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu açıklık getirdi.

Paylaş
Silahların parası GDF'den
Batman'da kayıp silahların alınmasında ödemenin nereden yapıldığına ilişkin tartışmalara, Devlet Bakanı Sadi Somuncuoğlu açıklık getirdi. "Silahlara, Geliştirme ve Destekleme Fonu (GDF)'ndan ödeme yapıldığını" belirten Somuncuoğlu, Batman Valiliği için 3 kalem ödeme emri çıkartılmış olduğunu bildirdi.
TBMM KİT Komisyonu'nun, Toplu Konut Fonu (TKF)'nun hesaplarının görüşüldüğü toplantısına katılan Devlet Bakanı Somuncuoğlu, gazetecilerin çeşitli sorularını da yanıtladı. Somuncuoğlu, Batman'da Hizbullah operasyonları sırasında ortaya çıkan silah alımında Toplu Konut İdaresi'nden ödeme yapılıp yapıldığının sorulması üzerine şunları söyledi: "Hayır, Toplu Konut İdaresi'nden ödeme yapılmamıştır. Geliştirme ve Destekleme Fonu'ndan ödenmiştir. Bu fon, Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı ile kullanılıyor. YPK 4 ayrı zamanda toplanmış, böyle bir karar vermiş ve bu konuda ilgili bakanlar ve yetkililer imzalamış, Toplu Konut İdaresi'ne ödeme talimatı verilmiş ve idare parayı ödemiştir."
GDF'nin sekreterya görevini Toplu Konut İdaresi'nin yaptığına işaret eden Devlet Bakanı Somuncuoğlu, yapılan ödemenin ayrıntısının sorulması üzerine de, şöyle dedi: "Sadece Batman olayı için ödeme yapılmış. Batman olayıyla ilgili 3 kalem ödeme var, bana verilen bilgilere göre... Ama bilmiyorsunuz. GDF çok değişik amaçlar için kullanılıyor. Pratik kolaylığı var. 200'ün üzerinde kullanım alanı var. Hayvancılığı desteklemekten tutun da, ülkenin tanıtımına kadar..."
Sadece genel bir ifade var
Bakan Somuncuoğlu, fondan yapılan ödemelerin kamuoyuna açıklanıp açıklanmayacağının sorulması üzerine de, yapılan ödemelerin listesinin uzun olduğunu kaydederek, bu işlemlerin her zaman denetime açık olduğunu iddia etti, ancak açık bir yanıt vermedi. Fondan Batman için alınan silahlara yapılan ödemede ayrıntı olup olmadığının sorulması üzerine de, Bakan şöyle konuştu: "Nelerin alınacağı ayrıntılı olarak yazmıyor. Orada 'karma bir birliğin ihtiyaçlarında kullanılmak üzere' gibi genel bir ifade kullanılıyor ki, hep öyle olur zaten. Her şeyi orada tadat edemezsiniz. O birliğin ihtiyacı için bir kaynak ayrılmış ve gönderilmiştir."
ÖNCEKİ HABER

5 artı 5 imzaya açıldı

SONRAKİ HABER

İstanbul'da eylem hazırlığı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...