16 Şubat 2000 22:00

IMF yine teftişte

Türkiye'yi mesken edinen IMF heyeti yine teftişe geldi. Heyet bu kez, bankacılık sektörü, batık bankalar ve fonların tasfiye edilmesi konusundaki programını getirdi.

Paylaş
IMF yine teftişte
Türkiye'yi mesken edinen IMF heyeti yine teftişe geldi. Söylediklerini hükümetin yapıp yapmadığını artık neredeyse günlük olarak teftiş eden IMF heyeti bu kez bankacılık sektörü, batık bankalar ve fonların tasfiye edilmesi konusundaki programını getirdi. Ayrıca heyet performans kriterleri adı altında toplanan stand-by hükümleri, enflasyon ve bütçe hedefine uyulup uyulmadığını da kontrol edecek. Yarın da IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli de Türkiye'ye geliyor.
IMF yine geldi. Neredeyse günlük olarak gelip ekonomi politikalarını belirleyen ve ekonomi bürokrasisisi yöneten IMF heyetinin bu kez programı bankacılık sektörü üzerine. Ayrıca stand-by kapsamında yılın ilk üç ayına ilişkin hükümetin performansını da kontrol edecek ve gerekli uyarılarda bulunacak. IMF Türkiye masası uzmanları heyeti, Ankara'daki temaslarına başladılar. IMF uzmanları, dün Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Maliye Bakanlığı'na dağılarak, ekonomik gelişmeler konusunda bilgi aldılar.
Önal: İncelenmeye hazırız
IMF ziyaretine ilişkin bir açıklama yapan Devlet Bakanı Recep Önal ise, IMF heyetinin incelemesine tamamıyla hazır olduklarını söyledi. Bakan Önal, Dünya Bankası ile yapısal uyum kredileri çerçevesinde yapılan görüşmelerin olumlu bir şekilde ilerlediğini ifade ederek, Dünya Bankası'ndan alınması planlanan ekonomik iyileşme ve mali uyum kredilerinde görüşmelerin tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi.
Cottarelli yarın geliyor
IMF heyeti temaslarını ve ziyaretlerini sürdürürken yarın da IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli geliyor. Cottarelli, Türkiye ziyaretiyle ilgili ekonomi yetkilileriyle görüşmelerine 21 Şubat Pazartesi gününden itibaren başlayacağını bildirdi. Cottarelli, stand-by çerçevesinde gerçekleştirecekleri bu ilk ziyarette, Aralık 1999'a kadar olan ekonomik gerçekleşmeleri ve performans kriterlerini ele alacaklarını söyledi.
Anadolu Ajansı muhabirine ziyaretiyle ilgili açıklamada bulunan Cottarelli, stand-by çerçevesindeki ilk ziyaret olması nedeniyle bu ziyaretin önemli olduğunu vurguladıktan sonra, incelemede performans kriterlerinin tutturulması konusuna öncelik verdiklerini anlattı. Ayrıca Cottarelli, Washington'a dönüşlerinde Türkiye ekonomisindeki gelişmeler konusunda, IMF İcra Direktörleri Kurulu'na bilgi sunacaklarını kaydetti.
ÖNCEKİ HABER

Bergamalılar siyanür faciasına

SONRAKİ HABER

Çeteye 'firar' ödülü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...