16 Şubat 2000 22:00

İngiltere Pinochet'nin sağlık raporunu

   yayınladı

Paylaş
İngiltere Pinochet'nin sağlık raporunu
   yayınladı
İngiltere İçişleri Bakanı Jack Straw, Yüksek Mahkeme'nin Şili eski diktatörü Augusto Pinochet'nin sağlık raporunun açıklanması yönündeki kararına uyarak raporu ilgili ülkelerin büyükelçiliklerine gönderdi. İspanya, Belçika, Fransa ve İsviçre makamlarının, gelecek salı günü saat 17.00'ye kadar rapora itiraz etme hakları bulunuyor.
Bu ülkelerin rapor oluşturulurken hangi testlerin yapıldığı, hangi sonuçlara varıldığı, raporun yazımında "abartı bulunup bulunmadığını" inceledikten sonra İngiltere İçişleri Bakanı Jack Straw'un sağlık sebepleriyle Pinochet'nin serbest bırakılması yönündeki kararına karşı çıkıp, daha ayrıntılı bir rapor isteme ihtimalleri bulunuyor. İtirazda bulunulmaması halinde Straw, Pinochet ile ilgili son sözü söyleyecek. Straw, daha önce "kişisel bir metin" olduğu gerekçesiyle raporu açıklamamıştı.
Beyni yıpranmış!
İspanyol ABC gazetesinin, İngiltere'nin hazırladığı sağlık raporuna dayandırdığı haberde, Pinochet'de, hafıza kaybına yol açan ileri derecede beyin yıpranması olduğu belirtildi. Haberde, şeker hastalığı yüzünden Pinochet'nin sinirlerinin yıprandığı ve son zamanlarda da beyin damarlarında ilerleyen arazlar bulunduğu kaydedildi. Raporda, Pinochet'nin sağlık sorunlarının, zihinsel ve fiziksel olarak 2 başlık altında sunulduğu belirtilirken, eski diktatörün fiziksel olarak "yargılanmaya uygun" olduğu, ancak süregelen stresinin durumunun kötüleşmesine yol açtığı savunuldu.
ÖNCEKİ HABER

NATO Sekreteri Moskova'ya gitti

SONRAKİ HABER

Bergamalılar siyanür faciasına

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...