15 Şubat 2000 22:00

Batman rezaleti üstünden

   cumhurbaşkanlığı tartışması

Paylaş
Batman rezaleti üstünden
    cumhurbaşkanlığı tartışması
ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz, devletin kendisine yönelik tehditlerle sorumlu elemanlarını kullanarak yasal sınırlar içinde mücadele etmesi gerektiğini söyledi. Yaklaşan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi planlarını güçlendirmek için "Batman batağına rutin dışı dalan" Demirel'e muhalefetini sürdüren Yılmaz, geçmişte yapılan yanlışların doğru teşhis edilmesi, bunların devlet hayatından temizlenmesi gerektiğini söyledi.
ANAP Genel Başkanı Yılmaz, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, son gelişmeleri değerlendirdi. Türkiye'nin devlet geçmişinde "Komitacılık" denilen bir kötü geleneğin bulunduğunu ifade eden Yılmaz, sonunda devletin bu işlerden zararlı çıktığını kaydetti. Devletin hukuk dışı konumunu kabul ettiği bir kişinin daha sonra durdurulmasının mümkün olmadığının görüldüğünü belirten Yılmaz, "Bugün devleti kurtarmak için devlet adına, vatan adına birine hukuk dışı işler yaptırırsanız, yarın onun devlete rağmen başka alanlarda, başka hukuk dışı işler yapmasını engelleyemezsiniz" dedi. Yılmaz, Susurluk, çeteler, Hizbullah, Batman olayını değerlendirirken, tarihin bu gerçeğinin hatırdan uzak tutulmaması gerektiğini söyledi.
Bu yaşanan olayların kendilerini rahatsız eden yönünün, "Devlet adına birtakım işlerin yapılması olmadığını" bildiren Yılmaz, asıl sorunun, devlet adına yasal olmayan birtakım işler yapmakla başlayıp, sonunda topluma ve devlete telafisi mümkün olmayan zarar verilmesi olduğunu söyledi.
Yılmaz, kendisine yönelen tehditler karşısında devletin her türlü tedbiri almasının doğal olduğunu, ancak alınan bu tedbirler ve uygulamaların mutlaka devletin sorumlu elemanları tarafından yapılması ve hukuka uygun olması gerektiğini ifade etti.
507 bin dolarlık parti usulsüz
Devlet Bakanı Mehmet Keçeciler, ANAP TBMM Grup toplantısında yaptığı konuşmada, 1994-1996 yıllarında silah ithalatının Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve OHAL Valiliği tarafından yapıldığını anımsattı.
Keçeciler, Batman Valiliği'nin 1994-96 yılları arasında 13 kalem ithalat yaptığını, bunların gümrük kayıtlarında mevcut olduğunu bildirdi. "507 bin dolarlık bir ithalat var ki bu bizim kayıtlarımızda yoktur" diyen Keçeciler, bu işlemlerin usul değil esasa ilişkin işlemler olduğunu vurguladı. 13 ithalatın 4'ünün Batman Havaalanı'ndan yapıldığını, bunların Gümrük Müsteşarlığı kayıtlarına geçtiğini ifade eden Keçeciler, "Gümrük Müstaşarlığı veya İdaresi, Batman Valiliği'nin 13 ithalatına belge vermiş de bu 507 bin dolarlık kısmına neden vermemiş? Evvela bunun izah edilmesi lazım" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Karikatürde 'Kalbin serüveni!'

SONRAKİ HABER

'Devlet' sınırı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...