15 Şubat 2000 22:00

İnşaat işçileri iş durdurdu

Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi'ne ait sosyal hizmet tesisleri inşaatında çalışan ve Erener İnşaat Şirketi'ne bağlı 60 kadar işçi...

Paylaş
İnşaat işçileri iş durdurdu
Sinan Sarısaltık
Makine Mühendisleri Odası (MMO) İzmir Şubesi'ne ait sosyal hizmetler tesisi inşaatında çalışan Erener İnşaat Şirketi'ne bağlı 60 işçi, ücretlerinin ödenmemesi üzerine işbıraktı. Üç aydır ücretlerinin düzenli bir şekilde ödenmediğini söyleyen işçiler, MMO'nun inşaat şirketine parayı ödediğini, ancak şirket yöneticilerinin parayı ne yaptığını bilmediğini ifade ettiler.
Şirketten 180 milyon lira alacağı bulunduğunu söyleyen inşaat işçilerinden Hüseyin Boz, "Aralıktan bu yana sadece avans aldık" dedi. Aralık ayında işe başlayan ve şimdiye kadar sadece 22.5 milyon lira ücret almış olan Özgür İnanç adlı işçi ise, "Sigortalı olduğumu söylüyorlar ama ben bunu bilmiyorum. MMO onlara para ödüyor, ama bunlar parayı başka yerlere yatıyorlar ve bize ödemiyorlar" diye konuştu. Özgür İnanç sözlerine şöyle devam etti: "Bizim maaşlarımız söz konusu olduğu zaman topu birbirlerine atıyorlar. Bu inşaatın temeli için 700 ton demir satın alırken, 7000 metreküp beton dökülürken para bulabiliyorlar. Ama bize gelince yok diyorlar." İşçilerden Mustafa Usta ise bayram sırasında sadece 10 milyon lira ücret aldığını söyleyerek, "Bir haftadır bizi 'Paralarınızı vereceğiz' diye getirip götürüyorlar. Yaşım 50'ye gelmiş, sigara alacak param yok" diye konuştu. MMO Odası İzmir Şube Sekreteri Kazım Umdular ise işin durdurulmasından haberleri olduğunu belirtti. İnşaat şirketinin ekonomik krize girdiği için işçilere para ödemeyediğini ifade eden Umdular, "Müteahhit firmaya ekstra bir ön ödeme yaptık ve işin durdurulmaması gerektiğini belirttik" dedi.
Patronlar demokratmış!
Sadece birkaç işçinin birtakım alacakları olduğu için böyle yasal olmayan bir direnişin yapıldığını söyleyen Erener İnşaat'ın Genel Koordinatörü Serdar Harpmaması da, "Bizler demokrat insanlarız ve işçiler de paralarını alamadıkları için haklılar. Perşembe günü sahaya inmeme kararı aldılar.
Bu karara yasal olmamasına karşın demokrat yapımız nedeniyle müdahalede bulunmadık. İşçilerin belirttiği gibi üç aylık alacakları yoktur" iddiasında bulundu. src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


Locheed, yargıya rağmen Boğaz'da
Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu, İstanbul Deniz Ticaret Odası'nda yaptığı basın toplantısı ile Boğaz geçişi için Boğaziçi kıyılarına dev radar kulelerinin kurulmasını öngören projenin tanıtımını yaptı. Mimarlar Odası, söz konusu ihalenin hukuka uygun olmadığını ve bu konuda açtıkları davanın henüz sonuçlanmadığını söyledi. "İstanbul ve Çanakkale Boğazı'nın gemi trafiğinin izlenmesi, kontrolü ve yönlendirilmesi" amacıyla kurulması planlanan "gemi trafik yönetim ve bilgi sistemleri"nin yapımına yakında başlanacağı öğrenildi. Proje çalışmaları Denizcilik Müsteşarlığı tarafından yürütülen sistemin yapımına talip olan ABD firma grubu ile gerekli anlaşma yapıldı ve kredi teyitleri için Hazine Müsteşarlığı'na başvuruda bulunuldu.
Locheed ile anlaşma yapıldı
Denizcilik Müsteşarlığı'nca gerçekleştirilen uluslararası ihale sonucu ABD'li Lockheed Martin firmasına yaptırılması planlanan sistem için, kredi teyitlerinin alınmasından sonra gerekli ekipman ve teçhizatın alımı ve montajına geçilecek. Yetkililer, İstanbul ve Çanakkale boğazlarındaki deniz kazalarının da büyük ölçüde önüne geçecek olan sistemin, önümüzdeki yıl içinde hizmete alınmasının planlandığını belirttiler.
30 milyon dolarlık proje
ABD'nin yanı sıra Almanya ve Fransa firmalarının da yapımına talip olduğu Gemi Trafik Kontrol Sistemi için, yaklaşık 30 milyon dolarlık bir yatırım yapılacak. İstanbul ve Çanakkale boğazlarına döşenecek entegre radar sistemleri ile gemi geçişleri daha kontrollü yapılacak. Seçilen ABD firmasının "anahtar teslim" olarak kuracağı sistemden, 20'yi aşkın kurum ve kuruluş istifade edecek. 2001 yılında tüm üniteleri ile hizmete alınması öngörülen sistemden, başta Çevre Bakanlığı, Gümrükler Genel Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ilgili birimleri, Denizcilik İşletmeleri gibi kuruluşlar da yararlanabilecek.
Dava devam ediyor
Mimarlar Odası'ndan yapılan açıklamada ise, projenin Boğaziçi'nin tarih ve doğal değerleri ile kültürel dokusunu parçalayacağı için, gerekse hukuksal olarak tartışmalı bir tahkim uygulamasıyla ihale edildiği için; Boğaziçi'nin dev akaryakıt ve tehlikeli madde taşıyıcısı tanker ve gemilerden korunmak yerine bu gemilerin sürekli geçiş yaptıkları bir petrol kanalına dönüştürüleceği için, Mimarlar Odası'nca dava konusu yapıldığı ve mahkemesinin de devam ettiği belirtildi. Açıklamada, Denizcilikten Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın ise konuyu hukuksal yönleriyle ve yargının tayin edeceği bilirkişilerin görüşleri doğrultusunda ele almak yerine, Bakanlar Kurulu kararıyla tayin edilen başka bir devlet bakanının hakemlik adına aynı projeye onay vermesi suretiyle sonuçlandırmak istediği vurgulandı.
Denizcilik Müsteşarlığı'nın güvenli geçişi sağlamak için diğer gelişmiş iletişim teknolojilerini de alternatif olarak gündeme getirmekten kaçındığı ifade edilen açıklamada, müsteşarlığın, Kanlıca'daki tarihi Kıyı Meydanı'na, Üsküdar'daki Mimar Sinan'a ait Şemsi Paşa Camisi'nin yanı başına, Kandilli'deki tarihi Edip Efendi Yalısı'nın bahçesine, Beykoz'da koruluk alana 30 metreye varan beton kuleler dikilmesi ve sistemin merkez binasının da İstinye'deki Müşir Fuat Paşa Yalısı'na rakip olacak şekilde kıyı kuşacağına inşa etmeyi "tarihe ve doğaya saygı" olarak savunduğu kaydedildi. Mimarlar Odası, kamuoyunu bu konuda dikkatli ve duyarlı olmaya çağırarak, Devlet Bakanı Mirzaoğlu'nu yargıda sürmekte olan davaların sonucunu beklemeye davet etti.
ÖNCEKİ HABER

Deprem bölgesinde sağlık da çöktü

SONRAKİ HABER

İki tarih, iki Jeanne d'Arc

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...