14 Şubat 2000 22:00

Altı sahnede dokuz oyun

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın 6 sahnesinde bu hafta Lüküs Hayat, Kadın ile Memur, Barış, Fotoğrafçı (Ortaoyunu)...

Paylaş
Altı sahnede dokuz oyun
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları'nın 6 sahnesinde bu hafta Lüküs Hayat, Kadın ile Memur, Barış, Fotoğrafçı (Ortaoyunu) Hürrem Sultan, Sihirli Flüt, Atatürk ve Çocuk, Oyuncaktaki Sır ve Tembel Memiş adlı oyunlar sahnelenecek.
Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde Şehir Tiyatroları klasiğine dönüşen Lüküs Hayat müzikali on altıncı sezonunda da seyirciyle buluşmaya devam ediyor.
Küçük izleyiciler için cumartesi-pazar saat 11.00'de Wolfgang Amadeus Mozart'ın Sihirli Flüt operasından Seden Edgü'nün yazdığı, librettosunu Emanuel Scıkaneder, yönetmenliğini Can Doğan'ın yaptığı Sihirli Flüt adlı oyun sahnelenecek.
Fatih Reşat Nuri Sahnesi'nde sahnelenecek olan Aldo Nikolai'nin yazdığı, Türkçesini Muhittin Yılmaz, yönetmenliğini Mazlum Kiper, dekor tasarımını Savaş Dinçel, kostüm tasarımını Aysel Doğan, müziklerini Bora Ayanoğlu, hareket düzenini Selçuk Borak, ışık tasarımını İlhan Ören'in yaptığı Kadın ile Memur sahneleniyor.
Üsküdar Müsahipzade Celal Sahnesi'nde Antik tiyatronun ünlü yazarı Aristophanes'in Barış adlı oyunu sahnelenecek. Kentine barış getirmek için, "tezek böceği"nin sırtında Olimpos'a giden bir Atinalının, Olimposlu tanrılarla ilişkisini gülmece dilinde ele alan Barış, 2500 yıllık süreçte barış ülküsünün hiç bitmeyeceğini anlatmakta. Barış, dünyanın ve ülkemizin gereksinim duyduğu barış olgusuna hem içeriği hem de anlatım biçimiyle katkıda bulunuyor.
Küçük izleyiciler için cumartesi-pazar saat 11.00'de Zerrin Akdenizli Çelenk ve Funda Özşener'in birlikte yazdıkları, Şevket Avşar'ın yönettiği Oyuncaktaki Sır adlı oyun sahnelenecek.
Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde Fotoğrafçı (Ortaoyunu) adlı oyun sahnelenecek. Oyunu Y. Kenan Işık ve Haşmet Zeybek yönetti.
Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde ise Hürrem Sultan adlı oyun sahnelenecek. Orhan Asena'nın kırk bir yıl önce kaleme aldığı Hürrem Sultan, Engin Uludağ'ın yorumuyla sahneleniyor.
Kanuni Sultan Süleyman'ın eşleri Hürrem Sultan'la Gülbahar Sultan arasında, oğullarının Kanuni sonrası iktidara geçme kavgası vardır. Gülbahar'ın oğlu Şehzade Mustafa'nın yaşı ve becerileri nedeniyle iktidara yakın olması, Hürrem'i telaşlandırmaktadır.
Hürrem, kızı Mihrimah Sultan'la evli olan Sadrazam Rüstem Paşa ile Şehzade Mustafa'ya karşı komplo kurar. Padişahla Mustafa'nın arasını, onları birbirlerine karşı kışkırtarak açar.
Sonunda Kanuni'nin, Şehzade Mustafa'nın öldürülmesine karar vermesi Valide Sultan adayı Hürrem'e yeni acılar getirecektir. Çünkü, bu sefer kendi oğulları arasında ölümlere, öldürmelere yol açan taht kavgası başlayacaktır.
Hürrem Sultan'ı anlatırken iktidara gelmeyi ve iktidarda kalmayı can almak üzere kuranlarını, aynı acılarla karşılaşabileceklerini anlatıyor.
Gaziosmanpaşa Sahnesi'nde her cumartesi-pazar saat 11.00'de Prof. Dr. Hurhan Karadağ'ın yazdığı Mustafa Arslan'ın yönettiği dekor-kostüm tasarımı Ayşen Aktengiz'in, müzik uygulamasını Hüseyin Tuncel'in, koreografisini Eftal Gülbudak'ın yaptığı Tembel Memiş adlı oyun sahnelenecek.
ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da bir 'Alman Köpeği'

SONRAKİ HABER

İZDOB 'Faust'u sahneliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...