14 Şubat 2000 22:00

Sabit ücret iptal edilsin

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, cep telefonu abonelerinden alınan sabit ücretlerle ilgili sözleşme maddesinin iptal edilmesini istedi.

Paylaş
Sabit ücret iptal edilsin
Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, cep telefonu abonelerinden alınan sabit ücretlerle ilgili sözleşme maddesinin iptal edilmesini istedi. Çakar, dernek genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, sabit ücretin iptaline ilişkin açtıkları davada mahkeme tarafından
ihtiyati tedbir kararı verilmesinin, haklılıklarını teyit ettiğini belirtti.
Tüketici Hakları Derneği'nin ilgili mahkeme tarafından taraf olarak kabul edilmesinin de önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Çakar, bugüne kadar ödenen aylık sabit ücretlerin faiziyle birlikte
Turkcell ve Telsim'den tahsil edilmesini istedi. Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Turhan Çakar, 8 milyonu aşkın cep telefonu abonesinin 2000 yılı içinde, ayda 17 trilyon 391 milyar lira sabit ücret ve bu ücret üzerinden alınan 7 trilyon 304 milyar lira Katma Değer Vergisi ile Özel İletişim Vergisi olmak üzere toplam 24 trilyon 695 milyar lira ödeyeceğini kaydetti.
"Hiç konuşma yapmayan aboneden haksız olarak tahsil edilen sabit ücret üzerinden, ikinci bir haksızlık yapılarak vergi alınmaktadır.
Turkcell ve Telsim, abonelerden haksız olarak almış oldukları bu parayı ne yapmaktadırlar?" diyen Turhan Çakar, Turkcell ve Telsim'in tüketicilere yönelik hazırladığı "tek taraflı, haksız ve dayatmacı" sözleşmelerin, tüketici haklarına uygun olarak AB'ye uyumlu hale getirilmesi gerektiğini kaydetti. Turhan Çakar, dernek temsilcileri ile 16 Şubat Çarşamba günü Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz'ü makamında ziyaret ederek, görüşeceklerini sözlerine ekledi.
İhtiyati tedbir kararı
Ankara 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, geçen hafta içinde, Tüketici Hakları Derneği ile 2 abonenin "aylık sabit ücret ödemelerinin tedbiren durdurulması, daha önce ödenen aylık ücretlerin basit faiziyle birlikte davalı şirketlerden tahsili, aylık sabit ücretlerle ilgili sözleşme maddesinin iptali" istemiyle Turkcell ve Telsim aleyhine açtığı davada, ihtiyati tedbir kararı vermişti.
ÖNCEKİ HABER

IMF'de Camdessus dönemi sona eriyor

SONRAKİ HABER

Sümerbank işçisi Yalova'yı protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...