13 Şubat 2000 22:00

KESK örgütlenme kampanyası başlattı

KESK işyerlerindeki örgütlülüğünü güçlendirmek amacıyla örgütlenme kampanyası başlatma kararı aldı.

Paylaş
KESK örgütlenme kampanyası başlattı
IMF ve Dünya Bankası patentli hükümet, işçi ve emekçileri hedef alan saldırı yasalarına yönelik çalışmalarını son hızla sürdürüyor. Bu çalışmalardan biri de kamu emekçilerinin "sahte sendika yasası" adını verdikleri, "Kamu Görevlileri Sendikaları Yasası".
KESK ise bir yandan "sahte sendika yasası"na izin vermeyeceğini ilan ederken, bir yandan da örgütlenmesini işyerlerinde daha da pekiştirmek, üye sayısını artırmak ve güçlendirmek amacıyla şubat-mart-nisan aylarını kapsayan bir örgütlenme kampanyası başlatma kararı aldı. KESK GYK'sının son toplantısında alınan karar, bir yazıyla sendikalara bildirilirken, gerekli çalışmaları yapmak üzere sendikaların mali, basın yayın ve örgütlenme sekreterlerine toplantı çağrısı yapıldı.
Yazıda, bütün örgütün harekete geçmesi için gerekli motivasyonun sağlanması ve önümüzdeki sürecin yeni bir atılım olarak kurgulanması için bir örgütlenme seferberliği ve kampanyasının başlatıldığı bildirildi. Belli bir üye sayısına ulaşmanın hedeflenmesinin önemi dile getirilen yazıda, kampanyada, sendikal hak ve özgürlüklerin, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla kesintisiz uygulanması ve emeğin öz savunması temalarının işlenmesi istendi.
Sendikaların birer hak alma örgütleri olduğu vurgulanan yazıda, toplusözleşme, grev hak ve özgürlüğünün de sendikayla özdeşleşmiş hak ve özgürlükler olduğunun altı çizilerek, "bu hakların kullanımı, kendi ücretimizi ve haklarımızı kendi irademizle özgür bir şekilde belirlemektir. Yani kendi geleceğimiz hakkında kendimizin karar vermesidir. Tek taraflı 'kul' mantığına son vermek ve yurttaş olma haklarını kullanmaktır. İşyeri sorunlarından ücret sorunlarına, sosyal haklarımızdan kültürel sorunlarımıza kadar söz ve karar sahipliğine yönelmeyi içermektedir" denildi.
Şubat, mart, nisan aylarını kapsayan örgütlenme kampanyasının ilk adımı olarak 19 Şubat 2000 tarihinde Ankara'da, KESK'e bağlı sendikaların örgütlenme, mali ve basın yayın sekreterleriyle toplantı yapılacak.
ÖNCEKİ HABER

Belediyelerde TİS süreci başlıyor

SONRAKİ HABER

Şili'de ölümden sonra...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...