12 Şubat 2000 22:00

Tire linyit grevcilerine destek

Türkiye Maden-İş'in örgütlü olduğu Tire Linyit Kömür İşletmesi'nde greve çıkan işçilere EMEP, SES ve Eğitim-Sen'den destek geldi.

Paylaş
Tire linyit grevcilerine destek
Türkiye Maden-İş'in örgütlü olduğu Tire Linyit Kömür İşletmesi'nde greve çıkan işçilere EMEP, SES ve Eğitim-Sen'den destek geldi. Grev hakkında bilgi veren işçiler, "Her sözleşme döneminde kemeri bize sıktırdılar. İşverenler istediğimiz rakamın yüksek rakam olmadığını ama bizlere o ücretleri verirlerse batacaklarını söylüyorlar. Ama kömürün satışına yüzde 100 zam yapılırken bize hâlâ eski ücreti ya da asgari ücreti dayatıyorlar. Bu grevde taviz vermemiz imkânsız" diye konuştular.
Ziyaret sırasında konuşan EMEP İzmir İl Örgütü Yöneticisi Mustafa Öztabak ise emekçilere yönelik saldırıların arttığını dile getirerek bu saldırılara karşı birlikte mücadelenin şart olduğunu söyledi.
"Pazar günü işçilerin ve emekçilerin kendi partisinin kongresi yapılacak. Grevdeki işçi arkadaşlarımız kongreye katılmalı ve kendi kürsülerinde konuşmalıdırlar. Diğer işçilere grevi anlatmalı ve birlikte mücadele etme çağrısı yapmalıdırlar" diyen Öztabak, işçileri yanlız bırakmayacaklarını vurguladı. KESK GYK Üyesi Hayri Mete'de, "Yapılan saldırılar sadece işçilere değildir. Topyekûn bir saldırı vardır. IMF ve Dünya Bankası'nın talimatı üzerine işçilere ve memurlara yüzde 15 zam dayatması yapılıyor. Yapılan bu saldırılara karşı Emek Platformu'nun üst düzey sendikacılarının keyfi hareketleri nedeniyle geri adım atmasıyla zor durumdayız. Aslında birlikte hareket koşulları var. Tek tek yapılan grevleri hükümet ve işverenler önemsemiyor" diyerek saldırıların birlikte püskürtülebileceğini kaydetti. İşçiler ise pazar günü yapılacak kongreye katılarak burada konuşma yapacaklarını dile getirdiler.
Maden-İş Soma Şube Sekreteri Mevlüt Yiğit'de sendikalardan yeterince destek alamadıklarını ifade etti. Yiğit; "Tire'deki işçilerle dayanışma amacıyla 15 Şubat'tan sonra Soma'da yardım kampanyası başlayacak. Grevi diğer kitle örgütlerine taşımak için görüşmelerde bulunacağız" dedi.
ÖNCEKİ HABER

SES, Mersin'de 'oturmaya' hazırlanıyor

SONRAKİ HABER

Odunpazarı evleri ilgisizlik kurbanı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...