12 Şubat 2000 22:00

SES, Mersin'de 'oturmaya' hazırlanıyor

SES, sürgünlerin geri alınmaması halinde hukuksal sürece başvuracaklarını, 18 Şubat'ta da Mersin Devlet Hastanesi bahçesinde oturma eylemi yapacaklarını açıkladı.

Paylaş
SES, Mersin'de 'oturmaya' hazırlanıyor
Barış Kaygısız
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), çoğunluğunu yöneticilerin oluşturduğu sürgün edilen üyelerinin sorunlarına yerinde çözüm bulmak amacıyla 9-10 Şubat günlerinde Mersin'de bir dizi görüşmede bulundu, yerel televizyon ve radyo kanallarında söyleşi gerçekleştirdi.
Mersin Valisi Şenol Engin ve İl Sağlık Müdürü Doktor Yaman Çelebi ile görüşen SES heyeti, sürgünlerin geri alınmaması halinde hukuksal sürece başvuracaklarını, 18 Şubat günü ise Mersin Devlet Hastanesi'nin bahçesinde oturma eylemi yapacaklarını açıkladı.
Ocak ayı başında 7 sendika yönetici ve üyesinin il içi sürgünüyle başlayan gelişmeler, KESK Mersin Şubeler Platformu'nun girişimiyle Cemal Bakaç, Ayşe Bakaç ve Sait Alptekin'le ilgili kararın Valilik tarafından iptaliyle sürmüştü. 1 Şubat'ta da Mersin Devlet Hastanesi çalışanlarından SES şube yöneticisi Mine Şerefhanoğlu, Şube Temsilciler Kurulu Üyesi Süheyla Altındağ, işyeri temsilcisi Beyaz Köse ve üye Elif Koluaçık "geçici görevlendirme" adı altında değişik sağlık ocaklarına sürülmüştü.
Gelişmeler üzerine 9 Şubat günü Mersin'e giden SES Genel Başkanı Cevher Tosun ile SES Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul'dan oluşan heyet, sendikada sağlık emekçileriyle yapılan toplantı yanı sıra yerel iki televizyon ve iki radyo kanalında sorunlarını dile getirdi. 10 Şubat günü Mersin Valisi Şenol Engin ile basına açık bir toplantıda bir araya gelen heyet, "geçici görevlendirme"nin sürgün niteliği taşıdığını ifade etti.
18 Şubat'ta Mersin'de
Sağlık ocaklarına ve koruyucu sağlık hizmetlerine yönelik görevlendirmeleri önemsediklerini kaydeden heyet, görevlendirmeyi sürgün yapan nedenin istek dışı gerçekleşmesi ve çalışanların döner sermayeden aldıkları payı ortadan kaldırması olduğunu vurguladı. Heyet, sağlıklı koşullarda ve sürgün amaçlı olmaması durumunda görevlendirmeye karşı olunmasının mümkün olmadığını ifade etti. Heyet, konunun en kısa sürede çözülmemesi halinde hem Şerefhanoğlu'yla ilgili yasal süreç başlatacaklarını hem de Mersin Devlet Hastanesi'nin bahçesinde 18 Şubat günü oturma eylemi yapacaklarını bildirdi. Kişilerin SES üyesi olduğunu bilmediğini belirten Vali Şenol Engin de, "Yanlış bilgi aktaranların yakasına yapışırız" dedi.
Heyeti kabul eden İl Sağlık Müdürü Doktor Yaman Çelebi de, Şerefhanoğlu'nun sürgün nedeninin KESK'in kuruluşu dolayısıyla 8 Aralık 1999 günü yapılan basın açıklamasında gözaltına alınması, ardından hazırlanan "muhakkik raporu" olduğunu söyledi. Çelebi, Mine Şerefhanoğlu dışındaki kişilerle ilgili kararın gözden geçirileceğini açıkladı.
ÖNCEKİ HABER

Bu duyarsızlık bitsin artık

SONRAKİ HABER

Tire linyit grevcilerine destek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...