12 Şubat 2000 22:00

EMEP'te Kongre haftası

Emeğin Partisi Ankara İl Örgütü 2. Kongresi emekçilerin yoğun katılımıyla dün yapıldı. Genel Başkan Levent Tüzel, "Partimiz doğru bir yolda, bunu sevinerek görüyoruz" dedi.

Paylaş
EMEP'te kongre haftası
Emeğin Partisi Ankara İl Örgütü 2. Olağan Kongresi işçilerin, kamu emekçilerinin, gençlerin, işsizlerin, kadınların yoğun katılımıyla Tutkun Düğün Salonu'nda dün gerçekleşti. Çok sayıda kitle örgütü yöneticisinin ve sendikacının hazır bulunduğu kongrede emekçilerin, her geçen gün daha da artan sermaye saldırılarına karşı birlik içinde olması gerektiği vurgulandı. Seçimler sonunda EMEP Ankara İl Başkanlığına İbrahim Akkaya seçildi.
Avukat Nihat Toktay'ın Divan Başkanı seçilmesiyle başlayan kongre, emek mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşuyla devam etti. EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel'in konuşmaşıyla açılan kongre konukların konuşmalarıyla sürdü. Kongrede konuşan DİSK Ankara Bölge Temsilcisi Tayfun Görgün, emeğe yönelik yoğun bir saldırı döneminden geçildiğini vurguladı. Görgün, kongrenin, emek mücadelesinin geçmişi ve geleceği arasında bir köprü olacağına inandığını dile getirdi.
Her kesimin temsilcisi konuştu
KİGEM Genel Sekreteri Mehmet Yüksel Barkurt da emek kesiminin tartışmalarla oyalanacak zamanın olmadığını, emeğin uluslararası örgütlenmesinin sağlanmasının aciliyetine dikkat çekti. İHD Ankara Şube Başkanı Lütfi Demirkapı ise, "Demokrasi, Kürt sorunu, barış tırnaklarımızla söke söke verdiğimiz mücadele ile kazanılacaktır" dedi.
Haber-Sen Ankara Şube Başkanı Abdullah Kahraman, emeğin mücadelesinde ümidi AB'ye bağlayanların saflık içinde olduklarını belirtirken, Tüm Yargı-Sen Ankara Şube Başkanı Necdet Bekçi de kamuoyunun cezavlerinde yaşanacaklarla daha yakından ilgilenmesini istedi. Tüm Bel-Sen Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Erdoğan Tetik, kamu emekçilerinin EMEP'i mücadelelerinin her aşamasında yanlarında gördüklerini söylerken, KESK Ankara Şubeler Platformu Sözcüsü Veysel Yıldız, MAI, MIGA ve tahkime karşı ve ÇHD Genel Başkanı Ali Ersin Gür, 12 Eylül hukukuyla hesaplaşılması yönünden ortak bir duruşun sağlanmasını istedi. Yazar Çevirmen Alaattin Bilgi de konuşmasında kıyak emekliliğe, Hizbullah'la ilgili gelişmelere, cumhurbaşkanlığı pazarlıklarına değindi.
Yönetim yenilendi
PSAKD Genel Başkanı Ali Balkız, TÜMTİS Ankara Şube Başkanı Nurettin Kılıçdoğan, HADEP Ankara İl Başkanı Kemal Bülbül, ÖDP Ankara İl Başkanı Olgun Delikanlı, İP Ankara İl Başkanı Dursun Karadağ, BES Genel Sekreteri Döndü Taka da kongrede birer konuşma yaptı.Kongre sonunda yapılan seçimlerde yeni Ankara İl yönetimi belirlendi. İbrahim Akkaya başkan seçilirken, il yönetimi Celal Özçelik, Sema Başok, Hakan Şahin, Tacim Şimşek, Fevzi Argun, Ferhat Güzelgün'den oluştu. Disiplin Kurulu'na da Meral Bekar, Özcan Tokgöz ve Sultan Özer getirildi.
ÖNCEKİ HABER

Taksim'de polisin insan avı

SONRAKİ HABER

Kıyak emeklilik yürürlükte

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...