11 Şubat 2000 22:00

Çözüm emekçilerin birliğinde

Bu hafta sonu yapılacak olan kongrelerle EMEP İl Kongreleri'nin son bulacağını söyleyen EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, kongre sürecinde parti hakkında söylenebilecek birçok olumlu şeyin gözlendiğini söylendi.

Paylaş
Çözüm emekçilerin birliğinde
Emeğin Partisi (EMEP) İl Kongreleri bugün ve yarın yurdun dört bir yanında kitlesel olarak yapılacak olan kongrelerle sona erecek. EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, konferanslarda bütün eksikliklere rağmen EMEP'in doğru yolda olduğunun bir kez daha görüldüğünü belirtti.
Saldırılara karşı emekçilerin birleşip, demokrasi için kendi çözümlerini üretebilmesi gereğinin iyice açığa çıktığını da kaydeden Tüzel, Emek Platformu'nun kurulmasına bu yüzden o kadar önem verdiklerini söyledi. Tüzel, 26-27 Şubat tarihlerinde il başkanlarının da katılımıyla yapılacak olan Genel Yönetim Kurulu toplantısında da Emek Platformu'nun yerel ayaklarının oluşması ve emekçilere yönelik saldırılara karşı toplu duruşun sergilenmesi çalışmaları için planlar yapılacağını da duyurdu. EMEP Adana ve İstanbul İl Örgütleri de kongreleri öncesinde birer açıklama yaparak bütün emekçileri kongrelerine çağırdılar.
İl kongreleri tamamlanıyor
EMEP İl Kongreleri cumartesi günü Ankara, Mersin, Adıyaman, Çorum, Bolu, Edirne, Malatya ve Trabzon; pazar günü de İstanbul, Adana, Antep, Amasya, Samsun, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Uşak, Niğde, İzmir, Hatay'da yapılacak olan kongrelerle sona erecek.
İl kongrelerinden sonraki EMEP kongre programını anlatan EMEP Genel Başkanı Levent Tüzel, ilçe kongrelerinde ve konferanslarda ortaya çıkan sonuçlar üzerine görüşlerini bildirdi. 26-27 Şubat'ta Genel Yönetim Kurulu toplantısını il başkanlarının da katılımıyla yapacaklarını söyleyen Tüzel, burada çalışma raporunun değerlendirileceğini ve Emek Platformu ve 2000 yılında gerçekleşen saldırılara karşı yapılacak eylemlerin yerel ayağının oluşturulmasıyla elde edilecek kazanımların vurgulanacağını ifade etti. Genel Yönetim Kurulu toplantısından sonra 4 Mart'ta Ankara'da merkez delegeleriyle bir toplantı yapılacağını söyleyen Tüzel, 5 Mart'ta yapılacak olan Genel Merkez Kongresi ile kongrelerin sona ereceğini belirtti.
Geleceğe umutlu bakıyoruz
Kongre süreci değerlendirildiğinde geleceğe daha umutlu baktıklarını belirten Tüzel, birimlerden başlayarak ilçelerde devam eden, bu hafta sonunda da tamamlanacak olan il kongrelerde öncelikli olarak partinin nasıl bir hatta ilerleyeceğinin belirlendiğini ifade etti. Kongrelerde emperyalist saldırıların, işçi hareketine yönelik saldırıların, özelleştirme saldırılarının ve bu saldırıların halkı nasıl tehdit ettiğinin yerel örnekleriyle anlatıldığını belirten Tüzel, mücadelenin merkezinde işçi sınıfının olması gerektiği gerçeğinin yerel örgütlerde de kavranmış olduğunu gördüklerini söyledi. Deprem ve Sümerbank direnişinin saldırılar karşısında emekçilerin ortak tutum üretmesinin, burjuva politikasına karşı emeğin biraraya gelmesinin örnekleri olduğuna dikkat çeken Tüzel, partinin saldırılara karışı emekçilerin ortak tepkisini toplamadaki başarısının konferanslarda ortaya çıktığını açıkladı.
Emekçiler EMEP'i tanıyor
EMEP kadrolarının artık daha profesyonel, halkı anlayan, onların yanında olan, sorunların çözümünde halka yardımcı olan bir yapıya kavuştuğunu kaydeden Tüzel, partinin emekçi halk arasında da böyle tanınınıp, tanımlandığını söyledi. Emekçilerin EMEP'in kendi haklarını savunduğunu anladıklarını, bu yönleriyle partinin bütün partilerden farklı olduğunu dile getirdiklerini ifade eden Tüzel, kongre sürecinde dört yıllık çalışmanın sorgulandığını ve eksikliklere rağmen partinin doğru yolda ilerlediğinin bir kez daha anlaşıldığını belirtti. Partinin eksiklik ve hatalarına karşı acımasız davrandığını, bunları gidermede de kararlı olduğunu söyleyen Tüzel, "Emperyalizme, uluslararası bağımlılığa, ülkenin iç dinamiklerinin tekellere devredilmesini engellemenin yolu emekçilerin birleşmesi ve sorunlarını gidermek için kendi çözümlerini üretmesinden geçer. Emek Platformu'na verdiğimiz önem buradan kaynaklanıyor" dedi.
ÖNCEKİ HABER

Ermeni müziğinden nitelikli bir seçki

SONRAKİ HABER

Merkezi fişleme operasyonu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...