11 Şubat 2000 22:00

FP kayıp silahlar için

   Meclis araştırması istedi

Paylaş
FP kayıp silahlar için
   Meclis araştırması istedi
FP Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek, Batman Valiliği'nin silah ithal ettiği ve silahların bir kısmının kaybolduğu iddialarına ilişkin Meclis araştırılması yapılması gerektiğini ifade etti. Yülek, "Bu silahların kimlere gittiği tespit edilsin, müsebbipleri de ortaya çıksın" dedi. Yülek, partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, sürekli değişen gündemde, değişmeyen konunun FP olduğunu ifade etti ve sürekli gündemde olmasıyla partisinin "Türkiye'nin vazgeçilmez olgusu" olduğunu kanıtladığını iddia etti.
Batman Valiliği'nin silah ithali konusuna değinen Yülek, ithalatın ihtisas isteyen bir iş olduğunu, bu nedenle kamu iktisadi teşebbüslerinin merkezi kurumlara ithalat yaptırdıklarını kaydetti. Yülek, "Hiçbir valilik, ithal işlemini bilmez. Hele hele silah ithalatını hiç bilmez. Bilmemesi normal, bilmesi anormaldir. Batman Valiliği silah ithal ederken silah konusunda, askeri malzeme konusunda ihtisas sahibi olan kurumların devre dışı bırakılmasının üzerinde ısrarla durmak lazım" diye konuştu. Yülek, "Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay istihbarat teşkilatının bu işlerden haberi yok mu?" diye sordu ve "Eğer haberi yoksa, fevkalade vahim, tehlikeli iştir" dedi.
Kayıp silahlardan bir kısmının Gaziantep'te çıktığını ifade eden Yülek, Başbakan başta olmak üzere bütün yetkililerin bu konunun üzerinde hassasiyetle durması, konunun meclise de intikal ettirilerek incelenmesi, sonuna kadar üzerine gidilmesi gerektiği görüşünü dile getirdi.
Silahlar araştırılıyor
Öte yandan, Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, Hizbullah cephaneliğinde ele geçirilen silahların balistik muayenelerinin yapılabilmesi için Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal, Jandarma Genel Komutanlığı Kriminal laboratuarları ile tüm illerin emniyet müdürlüklerine birer yazı gönderdi. Emniyet Müdürü Ali Kalkan, ele geçen silahların tamamının çeşitli olaylarda kullanılmış silahlar olduğunu tahmin ettiklerini söyledi. Kalkan, silahların Batman'da kayıp olan silahlar olup olmadığı konusunda bir şey söylemenin mümkün olmadığını belirterek şöyle konuştu: "Silahların seri numaraları alınarak ilgili tüm yerlere faksları çekildi. Bu konuda ciddi bir inceleme yapılıyor." src=/resim/b1.gif width=5>
Başa dön


FP il yöneticisi gözaltında
Malatya'da, Hizbullah'a yönelik operasyonlarda gözaltına alınan ve aralarında FP il yöneticisi Hasan Dündar'ın da bulunduğu 19 kişi Malatya DGM'ye sevk edildi. Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Hizbullah'ın "ilim" grubuna mensup oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan 19 kişinin DGM'ye sevk edildiği, bu kişiler arasında örgütün il istihbarat sorumlusu M. Zeki Eminoğlu'nun da bulunduğu bildirildi.
DGM'ye sevk edilenlerin arasında ayrıca Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu üyesi ve 18 Aralık 1999 tarihinde yapılan FP Malatya İl Kongresi'nde Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Hasan Dündar'ın da yer aldığı kaydedilen açıklamada, diğer kişiler de şöyle sıralandı: "Turgut Özal Tıp Merkezi'nde görevli Dr. Kemal Ertaş, İnönü Üniversitesi'nde araştırma görevlisi olan Muhammet Baki Minaz ile Cengiz Çiçek, Ahmet Sıcakkanlı, Mahmut Yayla, Agit Işık, Cengiz Yıldırım, Kenan Yıldırım, Mehmet Balkı, Ağa Apuhan, Serdar Kılıç, Özcan Günel, Erkan Dönmez, Bayram Ayaz, Rıdvan Özel, Engin Uslu ve Cebrail Öz".
İddianameler hazırlanıyor
Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi Başsavcılığı'nca, Hizbullah'a mensup 6'sı tutuklu, 8'i tutuksuz 14 sanık hakkında 4 ayrı iddianame hazırlandı. Hizbullah'a yönelik operasyonlar aralıksız devam ederken, Güneydoğu'da sürdürülen operasyonlarda gözaltına alınan ve sorgulamaları sonucu DGM'ye sevk edilen sanıklar hakkında iddianameler hazırlanıyor.
Bir cesedin daha kimliği belirlendi
Bu arada, Diyarbakır'ın Balıkçılarbaşı Semti Savaş Mahallesi Küçükkavas Sokak'taki Hizbullah'a ait mezarevden çıkarılan cesetlerden birinin kimliği daha teşhis edildi. Kimliği belirlenen kişinin M. Selim Sansarkan olduğunu kaydeden Diyarbakır Emhniyet Müdürlüğü yetkilileri, 11 nolu mezarevden cesedi çıkarılan Sansarkan'ın 2 Temmuz 1999 tarihinde kaybolduğu ve ailesi tarafından bir daha kendisinden haber alınamadığını söylediler. Sansarkan'ın daha önce Hizbullah terör örgütüyle bağlantısı olduğunu, ancak bir süre sonra örgütle ilişkisini kestiği için hakkında örgütçe infaz kararı çıkarıldığı ifade ediliyor.
ÖNCEKİ HABER

İşkenceciler hüküm giymiyor

SONRAKİ HABER

Beş yüz yıl önce, Avrupa'da...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...