10 Şubat 2000 22:00

Memurluk başvuruları şubat ayında

Devlet Memurluğu Sınavı (DMS)'nı kazanan adayların başvuruları şubat ayı içinde kabul edilecek, işe yerleştirme işlemlerinin nisan ayında tamamlanması düşünülüyor.

Paylaş
Memurluk başvuruları şubat ayında
Devlet Memurluğu Sınavı (DMS)'nı kazanan adayların başvuruları şubat ayı içinde kabul edilecek, işe yerleştirme işlemlerinin nisan ayında tamamlanması düşünülüyor.
Devlet Bakanı Şükrü Sina Gürel, FP Erzincan Milletvekili Tevhit Karakaya'nın DMS'ye ilişkin yazılı soru önergesini, Başbakan Bülent Ecevit adına yanıtladı. Gürel'in verdiği bilgiye göre, "adayların başvuruları Devlet Personel Başkanlığı'nca şubat sonuna kadar kabul edilecek, yerleştirme işlemlerinin ise nisan ayı içinde tamamlanması düşünülüyor."
Devlet Personel Başkanlığı'nca ilgili kurumlara yerleştirilen adaylar ayrıca mülakata tabi tutulmayacaklar.
Merkezi sınavda başarılı olanların işe yerleştirilmesindeki prosedür ise şu şekilde:
  • Kamu kurum ve kuruluşlarının bildirdiği atama yapılacak boş kadrolar ve atanacaklarda aranılacak şartlar Devlet Personel Başkanlığı'nca resmi gazete veya basın-yayın araçlarıyla topluca duyurulacak. İlanda başvuru süresi, başvurunun nereye ve nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler yer alacak.
  • Başvuru süresi ilanın yayımı tarihinden itibaren en az 15 gün olarak tespit edilecek. İlanlar, ayrıca il ve ilçelerdeki mülki amirlerce ilan tahtalarında asılı tutulacak.
  • Merkezi sınavda başarılı olanlardan duyurulan boş kadrolara atanma şartlarını taşıyanlar, atanmak istedikleri kurum ve kadro unvanını belirterek Devlet Personel Başkanlığı'na başvuracaklar. Başvurular, aynı veya farklı kurumlara ait en fazla beş kadroyu yer belirtmek suretiyle yapılacak. Adaylar başvuru formlarına DMS sınav sonuç belgesinin fotokopisini de ekleyecekler.
  • Devlet Personel Başkanlığı, başvuran adayları kurum ve kadro tercihleriyle kurumların aradıkları nitelikleri de dikkate alarak, merkezi sınavdan aldıkları puana göre, başarı sırasına koymak suretiyle atanma hakkını elde edenleri tespit edecek.
  • Atanma hakkını elde eden adaylar, atamalarının yapılacak ilgili kurumlara bildirilecek, ayrıca adaylara da sonuçtan bilgi verilecek. Kamu kurum ve kuruluşları, Devlet Personel Başkanlığı'nca kendilerine bildirilenlerin atamalarını yapabilecekler. Ancak, ilan edilmiş boş kadrolara ilişkin şartları ve nitelikleri taşımadığı sınav komisyonunca belirlenenlerin atamaları yapılmayacak.
  • ÖNCEKİ HABER

    'Gasp edilen haklarımızı istiyoruz'

    SONRAKİ HABER

    Balıkçılık karaya vurdu

    Sefer Selvi Karikatürleri
    Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
    Evrensel Ege Sayfaları
    EVRENSEL EGE

    Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...