10 Şubat 2000 22:00

'Gasp edilen haklarımızı istiyoruz'

KESK İstanbul Şubeler Platformu, dün Aksaray Metrosu önünde gerçekleştirdiği eylemle, zorunlu tassaruf kesintilerinin ve nemalarının derhal ödenmesini istedi.

Paylaş
'Gasp edilen haklarımızı istiyoruz'
Kamu emekçilerinin zorunlu tasarruflarla ilgili eylemleri devam ediyor. KESK İstanbul Şubeler Platformu, dün Aksaray Metrosu önünde gerçekleştirdiği eylemle, zorunlu tassaruf kesintilerinin ve nemalarının derhal ödenmesini istedi.
Eylemde konuşan KESK Genel Sekreteri Sevil Erol, 1988 yılından bu yana ücretlerinin bir bölümünün yasa zoruyla kesildiğini, amacın kamu emekçilerine tasarruf yaptırmak olmadığının, kesintilerin başka yerlerde kullanılmasıyla ortaya çıktığını söyledi.
İşsizlik Kanunu ile haziran ayında fonda toplanan paraların tasfiye edileceğini belirten Erol, "Devlet nasıl ki, aldığı iç ve dış borçları günü gününe ve tümüyle ödüyorsa, birikimlerimizi de faiziyle birlikte ödemek zorundadır. Devlet tüccar gibi, banker gibi davranamaz. Bunun adı açıkça yağmadır, soygundur. Eğer birileri, çalışanların güvencesindeki birikimlerini çaldıysa, bunun sorumluları hesap vermelidir" dedi. Sevil Erol, zorunlu tassaruf yağmasının bir an önce son bulmasını, ana para ve nemalarının hemen ödenmesini ve yüzde 3'lük devlet katkısının ücretlere eklenmesini istediklerini bildirdi.
İstanbul'dan Kütahya'ya sürgün edilen Haber-Sen Genel Başkanı İsmail Çınar da eylemde söz alarak, Telekom'da yapılan özelleştirme saldırısıyla kendilerine yönelik sürgün ve cezaların arttığını belirtti. Çınar, sürgün ve cezalara boyun eğmeyeceklerini ve önümüzdeki günlerde çeşitli eylemler yapacaklarını söyledi.
Kamu emekçileri eylem boyunca "Tasaruflarımız geri ödensin", "Zorunlu tasarruf yağmasına son", "Vekile kıyak, emekçiye dayak, bu abluka dağıtılacak", "MAI, MIGA, tahkim kahrolsun emperyalizm", "Sürgünler, cezalar geri alınsın", "Haber-Sen yalnız değildir" gibi sloganlar attı.
ÖNCEKİ HABER

Yirmi yıl sonra yeniden

SONRAKİ HABER

Memurluk başvuruları şubat ayında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...