10 Şubat 2000 22:00

Türkiye Cotarelli'nin ikinci adresi oldu

IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli'nin, 18 Şubat'ta Türkiye'ye geleceği öğrenildi.

Paylaş
Türkiye Cotarelli'nin ikinci adresi oldu
IMF Türkiye Masası Şefi Carlo Cottarelli'nin, 18 Şubat'ta Türkiye'ye geleceği öğrenildi. Cottarelli başkanlığındaki IMF heyeti, Stand-By'ın ilk üç aylık hedeflerini gözden geçirmek üzere mayıs ayında yeniden Türkiye gelecek.
Edinilen bilgiye göre, IMF Türkiye masası uzmanları ise Cottarelli'den önce 16 Şubat'ta Türkiye'ye gelecekler. IMF heyeti, Hazine, Merkez Bankası, Maliye Bakanlığı, DPT, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, SPK ve Bankalar Birliği yetkilileriyle görüşerek, 1999 yıl sonu gerçekleşmeleri ve Ocak 2000 ayı sonuçlarını gözden geçirecek. IMF heyetinin öncelikli amacının, Aralık 2000'de sona eren ve yerini Stand-By'ın aldığı SMP genel sonuçlarına bakmak ve Stand-By'ın ilk ayı olan Ocak 2000 gerçekleşmelerini gözden geçirmek olduğu ifade ediliyor. IMF ile yapılan Yakın İzleme Anlaşması yerini, 2000 yılı başında uygulamaya konulan 3 yıl süreli Stand-By anlaşmasına bırakmıştı.
IMF büro açmak istiyor
Bu arada Carlo Cottarelli'nin Türkiye ziyaretinde, IMF'nin Türkiye'de büro açması konusunun yeniden gündeme geleceği, IMF'nin Türkiye'de büro açılması konusunda istekli olduğu öğrenildi. IMF, program uyguladığı ülkelerde geçici olarak büro açarken, bu büronun açılması konusunda son söz ev sahibi ülkede bulunuyor. IMF'nin, dünya genelinde 73 tane bürosu bulunuyor.
Heyet iki hafta kalacak
Öte yandan IMF heyetinin yaklaşık iki hafta Türkiye'de kalması bekleniyor. IMF yetkilileri, Washington'a dönüşlerinde, Türkiye'deki gelişmeleri IMF İcra Direktörleri Kurulu'na sunacaklar. Kurul'un gelişmeleri onaylaması durumunda, mart ayında Türkiye'ye 305 milyon dolarlık ikinci dilim kredinin kullandırılacağı belirtiliyor.
ÖNCEKİ HABER

Taşeronlara dört ayda 50 trilyon aktarıldı

SONRAKİ HABER

Kıyak pazarlık

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...