09 Şubat 2000 22:00

CarrefourSA'da hakkını arayan

   işçi atılıyor

Paylaş
CarrefourSA'da hakkını arayan işçi atılıyor
Özlem Dinler
Sakıp Sabancı'nın sahibi olduğu ve Kozyatağı'nda kurulu CarrefourSA'da hiçbir gerekçe gösterilmeden 26 işçinin işine son verildiği öğrenildi. İşten atılan işçilerin ücretleri ödenmezken, işten atılma gerekçesini öğrenmek için yönetimle görüşmeye giden işçiler içeri alınmadı.
CarrefourSA'da yemekhane bölümünde şeflik yapan Dilaver Dinler, kendilerinin zorla Adana'da kurulu CarrefourSA'ya gönderilmek istendiğini, ancak buna karşı çıktığı için işine son verildiğini söyledi. İşiyle ilgili hiçbir sorununun olmadığını, Adana CarrefourSA'nın da işten çıkarma bahanesi olduğunu ifade eden Dinler, hakkını arayan her işçinin, ya başka illere sürgün edildiğini ya da işten çıkarma ile tehdit edildiğine dikkat çekti.
İşçiler arasında ayrım
"CarrefourSA'nın çalışma sisteminde üç dört senelik işçiler çeşitli bahanelerle işten çıkarılıyor. Saatler uzatılıyor sabah bir saat önce çalıştırılıyor bir saat geç bırakılıyordu. İki saatin parasını isteyemiyorduk çünkü işten atma ile tehdit ediyorlardı" ifadeleriyle çalışma koşullarını anlatan Dinler, şöyle devam etti:
"Adana'da eleman lazım değil. Çünkü Adana'nın yemekhanesi bize ait değil, yemeği bize ait olmayan bir CarrefourSA'ya eleman verilmez. Adana'nın yemeğini Sodexo Şirketi veriyor." Dinler, CarrefourSA'da işçilerin yüzde 80'inin promosyonla çalıştığını ve işçiler arasında ayrım yapılarak yaklaşık 300 işçiye yemek verilmediğini kaydetti.
Yemekhane Şefi Yazgülü Karatepe ise çalışma arkadaşlarının hiçbir gerekçe gösterilmeden keyfi bir şekilde işten çıkarıldığını belirtti. İşten atmalara itiraz ettiği için kendisinin işten atıldığını söyleyen Karatepe, avukat ile görüştüklerini, ama hiçbir sonuç alamadıklarını söyledi.
ÖNCEKİ HABER

Haber-Sen Elazığ'da örgütleniyor

SONRAKİ HABER

NATO sivillerle savaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...