09 Şubat 2000 22:00

EMEP Ankara'da miting yapacak

EMEP Ankara İl Örgütü, sermayenin saldırılarına karşı, kitlesel karşı çıkışların önünü açmak amacıyla 20 Şubat'ta miting düzenleyecek.

Paylaş
EMEP Ankara'da miting yapacak
EMEP Ankara İl Örgütü, sermayenin her cepheden süren saldırılarına karşı kitlesel karşı koyuşların önünün açılması için 20 Şubat Pazar günü Ankara'da bir miting yapılmasını kararlaştırdı.
EMEP Ankara İl Örgütü'nden yapılan açıklamada, EMEP'in sermayenin saldırılarına karşı emekten yana güçlerin bir araya gelerek kitlesel bir karşı koyuşu sergilemesi için yaklaşık bir ay öncesinden başlayarak emekten, demokrasiden ve barıştan yana partiler, işçi ve kamu emekçisi sendikaları ile kitle örgütlerinin ziyaret ettiği belirtildi.
Ziyaretler sırasında, ön belirlemede bulunmadan saldırılara karşı ortak karşı duruşun nasıl sağlanabileceği üzerinde durulduğunun anlatıldığı açıklamada, ziyaretler sırasında alınan olumlu tepkiler sonucunda ortak toplantılar düzenlendiği ve son toplantının 2 Şubat günü yapıldığı bildirildi. 2 Şubat günü yapılan toplantıda bir eylem kararının alınamadığının kaydedildiği açıklamada, bu gelişmeler üzerine Ankara İl Örgütü'nün "durum değerlendirmesi" yaparak 20 Şubat günü miting yapmayı kararlaştırdığı ifade edildi.
Emekten ve demokrasiden yana güçlerin yaşamın her alanında saldırılar sürerken sessiz kalmalarının kabul edilemez bir durum olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Sermayenin saldırılarına karşı sessizliğin bozulması ve kitlesel eylemlerin ve kitlesel karşı duruşların önünün açılması için emek ve demokrasi güçleri ile ortak karşı duruş olanaklarının son güne kadar zorlanması kararını alan parti örgütümüz, tek başına kalsa bile mitingi yapma kararlılığındadır" denildi.
İl kongresi
EMEP Ankara İl Örgütü'nün 2'nci Olağan Kongresi de 12 Şubat Cumartesi günü Ulus Yüzüncü Yıl Çarşısı'nda bulunan Tutkun Düğün Salonu'nda yapılacak. İl Örgütü'nden kongre ile ilgili olarak yapılan açıklamada, kongrenin sermaye kesiminin işçi ve emekçilere yönelik saldırılarına karşı kürsü olacağına dikkat çekilerek, işçi ve emekçiler ile sınıftan yana aydın ve sendikacılar kongreye katılmaya çağrıldı.
Bu arada genç işçilerin yoğunlaştığı OSTİM'de, Ankara Emek Gençliği tarafından kongreye çağrı broşürleri yaygın bir biçimde dağıtıldı. Atölye atölye dağıtılan broşürlerde, saldırıların, ancak işçi ve emekçilerin ortak mücadelesiyle savuşturulabileceği, bunun için de işçi ve emekçilerin birleşmesi gerektiği vurgulandı.
ÖNCEKİ HABER

Kıyak emeklilikte karar yarın

SONRAKİ HABER

EMEP konferanslarında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...